Oslo-boere raser: «En hån og et overgrep»

Oslo kommune innfører midlertidig byggeforbud i villaområder. Nå frykter flere at eiendomsverdier for millioner av kroner skal gå opp i røyk.

STERKE REAKSJONER: I villaområder i Oslo blir det midlertidig forbud mot bygging mens småhusplanen revideres. Avbildet er Holmenkollbakken sett fra Ekeberg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
STERKE REAKSJONER: I villaområder i Oslo blir det midlertidig forbud mot bygging mens småhusplanen revideres. Avbildet er Holmenkollbakken sett fra Ekeberg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Hvis dette blir en varig realitet, er det ganske innlysende hva som kommer til å skje: Det blir færre boliger, som kort og godt vil bety ekstra press på boligprisene i Oslo, advarer administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen.

Onsdag varslet Plan- og bygningsetaten at det er vedtatt midlertidig byggeforbud i småhusområder i Oslo. I praksis innebærer vedtaket full byggestopp i de aktuelle områdene mens småhusplanen revideres.

Det kan resultere i en kalddusj for flere.

- Tragisk

Plan- og bygningsetaten har mottatt 211 merknader etter at de varslet et mulig forbud i vår. En stor andel av uttalelsene gir overveldende støtte til initiativet. Andre retter imidlertid kraftig skyts mot kommunen.

I merknadene til kommunen brukes betegnelser som «galskap», «horribelt», samt «en hån, et ran og et overgrep».

«Et tragisk og politisk arrogant overgrep mot eiendomsretten, som i størst grad vil ramme vanlige menneskers sårt oppsparte egenkapital i form av eiendom», skriver Nordstrand-bosatte Henrik Rosenlid, i et brev til kommunen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer