Oslo Børs åpner kraftig ned

Hovedindeksen på Oslo Børs faller med 3 prosent en time etter åpning mandag.

FALL: Oslo Børs faller tungt fra start mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FALL: Oslo Børs faller tungt fra start mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nedgangen kommer etter nyheter om flere døde og ytterligere spredning av koronoaviruset covid-19 utenfor Kina. Det førte til at de fleste av børsene i Asia startet den nye handelsuken med markert fall.

Oljeprisen er også ned mandag. Et fat går mandag morgen for 56.56 dollar, noe som er ned 3,23 prosent.

Det går ikke minst ut over børslokomotivet Equinor. Det oljetunge selskapet er suverent størst på Oslo Børs, og fallet i Equinor-aksjen på 4,3 prosent mandag bidrar i betydelig grad til fallet i hovedindeksen.

Også andre børstungvektere som aluminiumsprodusenten Hydro, gjødselkjempen Yara, storbanken DNB og oppdrettstungvekteren Mowi har røde tall mandag på mellom 1,8 og 2,7 prosent.

Av de mest omsatte selskapene sliter hydrogenselskapet NEL aller mest, med et fall i aksjekursen på 10,2 prosent.

Virusfrykt

Sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets sier til Børsen at nye smittetall avgjør hvor langt ned aksjene vil falle i Oslo og ellers i verden.

- Det kan helt klart falle videre. Men historien viser også at når viruset en dag mister kraften, vil vi få en rekyl. I mellomtida vil de fleste investorene forbli i aksjemarkedet. De som er i aksjer vet at det svinger, og vi har lagt bak oss et sterkt fjorår og en solid start på 2020, sier Bruce.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer