Oslo Børs åpner med oppgang

Avtale om kutt i oljeproduksjonen og positive signaler fra USA og Asia. Hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp 2 prosent tirsdag.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

De toneangivende børsindeksene i USA falt i snitt 0,6 prosent andre påskedag, men før påske steg Wall Street betydelig.

De asiatiske børsene steg i snitt 1,4 prosent natt til tirsdag, målt gjennom S&P Asia 50-indeksen. Oppgangen kom etter tall som viser at eksport fra Kina ikke falt med mer enn 3,5 prosent fra mars i fjor til mars i år.

Før børsåpning tirsdag anslo analytiker Roger Berntsen i Nordnet en oppgang et sted mellom 1,6 og 2,9 prosent.

Oljekutt-avtalen

Den ferske avtalen mellom Opec og G20-landene om kutt i oljeproduksjonen på 9,7 millioner fat per dag fra 1. mai og ut juni kan ha bidratt til å bedre stemningen mellom investorene.

Oljeprisen har holdt seg mer eller mindre uendret etter kuttavtalen, noe som ifølge Nordnet-analytiker Roger Berntsen skyldes at utfallet var ventet.

De samlede kuttene skal ifølge estimater være på opp mot 20 millioner fat daglig, skriver Berntsen.

Et fat nordsjøolje selges mandag morgen for 32,17 dollar.

Norwegian

Før børsåpning var det knyttet ekstra spenning til Norwegian-aksjen.

Onsdag før påskeferien innkalte Norwegian-styret til ekstraordinær generalforsamling 4, mai. Der skal aksjonærene behandle et forslag om å gjøre om gjeld til aksjer og egenkapital for å styrke selskapets balanse.

– Det styret nå foreslår, er helt avgjørende for å innfri de strenge kravene myndighetene har satt for at vi skal få tilgang på lånegarantier, sa konsernsjef Jacob Schram i en pressemelding.

Norwegian kan få tilgang til garantier på 3 milliarder kroner hvis vilkårene innfris.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer