Oslo Børs endte opp

Aksjekursene på Oslo Børs pekte opp fredag.

OPP ETTER KUTT: Oppgang på Oslo Børs etter et ekstraordinært rentekutt fredag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
OPP ETTER KUTT: Oppgang på Oslo Børs etter et ekstraordinært rentekutt fredag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 3,76 prosent. Dermed ble det en grønn avslutning på det som har vært en marerittuke på børsen.

Dagen har vært preget av regjeringens krisepakke, og nyheten om at Norwegian permitterer 5000 ansatte. Norwegian-aksjen endte likevel opp 8,19 prosent i dag, selv om den på det meste var hele 33,1 prosent opp.

Rett etter åpning spratt hovedindeksen opp over 4 prosent. Løftet kom etter at Norges Bank like før hadde annonsert at styringsrenta kuttes med 0,5 prosent til 1 prosent.

Det skjedde i et ekstraordinært rentemøte en uke tidligere enn det som var den opprinnelige planen.

Etter rundt en times handel var hovedindeksen på pluss 0,5 prosent, før den igjen stiger til over 4-tallet en time seinere.

Selskaper som Telenor, DNB, Orkla og Mowi var alle på pluss-siden.

Oljeprisen er fortsatt på et lavt nivå, men samtidig som prisen på et fat fredag stiger med 5,3 prosent til 35 dollar for et fat - opplever også børsens tungvekter Equinor et løft på rundt 4,7 prosent fredag formiddag.

Hardt pressede Norwegian er opp 33 prosent torsdag formiddag. Løftet kommer et brutalt fall i mange dager. Nedgangen for de siste 30 dagene er i øyeblikket på minus 74 prosent, mot 81 prosent på det aller mørkeste torsdag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer