Oslo Børs endte opp

Trosset skrekktall fra USA og Kina. Oslo Børs endte fredagen opp 2,85 prosent.

OPP: Oslo Børs på ukens siste handeldag. Foto: Lars Eivind Bones
OPP: Oslo Børs på ukens siste handeldag. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 2,5 prosent et snaut kvarter etter åpning på ukens siste handledag. Oppgangen tiltok utover dagen, og til slutt endte den opp 2,85 prosent.

Aksjemarkedene trosser dermed de dystre makrotallene som er lagt fram inn mot fredagen.

I går kom rapporten fra USAs arbeidsdepartement som viser at over 22 millioner amerikanere har søkt om dagpenger i løpet av de siste fire ukene. Og i dag kunne Kinas statistiske byrå fortelle at verdens nest største økonomi hadde en historisk tilbakegang på 6,8 prosent i årets første kvartal.

Gjenåpning

De dystre tallene var allerede tatt høyde for blant aksjemarkedenes aktører. Wall Street endte i snitt opp 0,8 prosent torsdag, mens de asiatiske børsene i snitt steg 3,2 prosent natt til i dag.

Analytiker Roger Berntsen i Nordnet skriver i morgenanalysen at de svake tallene mer eller mindre var ventet og at finansmarkedene er mer opptatt av at USA og flere land i Europa planlegger gradvis gjenåpning.

- Det er naturlig å anta at den positive stemningen i Asia vil hjelpe børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs, skrev Berntsen fredag morgen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer