Donald Trump coronasmittet:

Oslo Børs faller fra start

Hovedindeksen ned 1 prosent rett fra start.

Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nyheten om at Donald Trump har testet positivt for corona er ventet å føre til store bevegelser på børsene.

Oslo Børs startet, som forventet i rødt, etter nyheten.

To timer etter den første medlingen åpnet Oslo Børs med en umiddelbar nedgang fra start. Ett minutt etter åpning fredag var hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,98 prosent. Handelen ser deretter ut til å stabilisere seg, og et kvarter etter åpning er hovedindeksen ned 0,62 prosent.

Prisen på nordsjøolje falt også kraftig i morgentimene, umiddelbart etter at Trump klokken 06.54 norsk tid twitret om at han og førstedame Melania Trump hadde testet positivt.

På det tidspunktet kostet et fat nordsjøolje 40,59 dollar, ned 9 cent siden åpning. Et kvarter senere var prisen nede i 40,05 dollar fatet, og ved 08.10-tida var prisen ned 3 prosent til 39,44 dollar fatet. Deretter steg oljeprisen noe, og i 08.40-tiden ble et fat nordsjøolje omsatt for 39,72 dollar, en nedgang på 2,36 prosent siden åpning.

Førhandelen på amerikanske børser falt også brått etter nyheten om at president Donald Trump og kona har testet positivt for covid-19.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.