Oslo Børs flatt ut fra start

Børsene i USA og Asia fortsetter med virusdrevne røde tall. Oslo Børs åpner helt flatt tirsdag.

BREMSET: Etter det voldsomme fallet på 1,99 prosent mandag, åpner hovedindeksen på Oslo Børs flatt fra start tirsdag. Foto: NTB scanpix.
BREMSET: Etter det voldsomme fallet på 1,99 prosent mandag, åpner hovedindeksen på Oslo Børs flatt fra start tirsdag. Foto: NTB scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Investorene på Oslo Børs kan ha lagt virusfrykten bak seg i denne omgang. Hovedindeksen vaket rundt pluss-minus 0,04 i åpningsminuttene tirsdag.

Drevet av virusfrykt sank hovedindeksen på Oslo Børs med markante 1,99 prosent mandag. Det føyde seg inn i et globalt bilde, der de toneangivende europeiske børsene mandag bikket 2-tallet i fall.

Ved stengetid mandag kveld norsk tid var det fall mellom 1,6 og 1,9 prosent på de toneangtivende amerikanske børsene, og i morgentimene tirsdag fortsatte utviklingen med røde tall over hele linja fra Asia.

På den annen side løftet oljeprisen seg noe tirsdag morgen, noe som ifølge analytikerne kunne gi grobunn for en viss optimisme med tanke på aksjeutviklingen på den oljetunge Oslo Børs. Morgenrapporten fra DNB Markets antydet en oppgang på 0,2 prosent og fra Nordnet 0,4 prosent, ifølge DN Investor.

Frykt og uro

Børsfallet er direkte utløst av uro blant investorene for hvordan coronaviruset kan komme til å påvirke verdensøkonomien framover.

Det er til nå bekreftet at 106 personer har mistet livet som følge av virusutbruddet i Kina. Totalt har over 4000 fått påvist smitte i Kina.

Verdens helseorganisasjon (WHO) uttalte mandag at organisasjonen gjorde en feil i forrige uke da den i flere rapporter anslo virusets globale risiko som «moderat». Globalt er risikoen «høy», opplyste WHO mandag.

Organisasjonen har ikke erklært en internasjonal folkehelsekrise.

Viruset ble først oppdaget i storbyen Wuhan i Hubei-provinsen i Kina i forrige måned, og de aller fleste smittetilfellene er påvist her.

Tysker smittet

Mandag kveld bekreftet tyske helsemyndigheter at en mann i Bayern er smittet av viruset. Tyskland er dermed det andre landet i Europa der viruset er blitt påvist.

Fra før er det oppdaget smittetilfeller i Taiwan, Hongkong og Macau, samt i Japan, Sør-Korea, Thailand, Malaysia, Singapore, Vietnam, Nepal, USA, Canada, Frankrike og Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer