Oslo Børs med nytt kraftig fall

Ny helsvart dag på Oslo Børs. Virusfrykt har redusert verdien av de største selskapene med over 10 prosent den siste uka.

FRYKT OG URO: Investorene flykter fra Oslo Børs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FRYKT OG URO: Investorene flykter fra Oslo Børs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den elendige børsuka fortsetter. Hovedindeksen på Oslo Børs stupte med nye 4,88 prosent i dag.

Det gir et fall på over 10 prosent i løpet av ei uke.

- Vi opplever en helt ny type usikkerhet nå, noe vi ikke har erfart tidligere. Dersom coronavirus-situasjonen fører til at etterspørsel etter varer og tjenester tørker helt inn, så vil det få veldig store konsekvenser. Ingen vet hvor dette ender, sier aksjeanalytiker Lars Mouland i Nordea Markets til Børsen.

- Voldsom frykt

Allerede umiddelbart etter åpning falt hovedindeksen med 1,6 prosent. Ut over dagen fortsatte nedturen - som ikke stoppet før på 4,88 prosent.

Det er det største fallet siden 24. august 2015, ifølge DN.

- Det er en voldsom frykt nå, både på tilbuds og etterspørselsiden i økonomien. Det handler om mindre reising, mindre etterspørsel etter servicetjenester og i det store bildet at det ikke kommer varer og komponenter til varer fra et nedstengt Kina, sier Mouland.

Klart råd

Børsfallet den siste uka er blant tidenes største på så kort tid.

- Men sammenligner du med tidligere store korreksjoner, har det gjerne vart lenger. Nå vet jo ingen hvor dette stopper. Jeg ville i hvert fall ikke gått inn i aksjemarkedet nå med tanke på å drive bunnfiske, sier Mouland.

Corona i Norge

Børsfallet kommer dagen etter at det første tilfellet av coronaviruset er påvist i Norge.

Ved lunsjtider var hovedindeksen ned tre prosent.

En rekke av de store selskapene står i rødt torsdag. Olje- og gassgiganten Equinor, børsens soleklart største selskap, stupte 5,15 prosent.

Norwegian-aksjen kollapset med et fall på 21,64 prosent. Også andre tungvektere som DNB, Yara, Telenor, Mowi og Norsk Hydro bidro til fallet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer