Oslo Børs med nytt kraftig fall

Ny helsvart dag på Oslo Børs. Virusfrykt har redusert verdien av de største selskapene med over 10 prosent den siste uka.

FRYKT OG URO: Investorene flykter fra Oslo Børs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FRYKT OG URO: Investorene flykter fra Oslo Børs. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den elendige børsuka fortsetter. Hovedindeksen på Oslo Børs stupte med nye 4,88 prosent i dag.

Det gir et fall på over 10 prosent i løpet av ei uke.

- Vi opplever en helt ny type usikkerhet nå, noe vi ikke har erfart tidligere. Dersom coronavirus-situasjonen fører til at etterspørsel etter varer og tjenester tørker helt inn, så vil det få veldig store konsekvenser. Ingen vet hvor dette ender, sier aksjeanalytiker Lars Mouland i Nordea Markets til Børsen.

- Voldsom frykt

Allerede umiddelbart etter åpning falt hovedindeksen med 1,6 prosent. Ut over dagen fortsatte nedturen - som ikke stoppet før på 4,88 prosent.

Det er det største fallet siden 24. august 2015, ifølge DN.

- Det er en voldsom frykt nå, både på tilbuds og etterspørselsiden i økonomien. Det handler om mindre reising, mindre etterspørsel etter servicetjenester og i det store bildet at det ikke kommer varer og komponenter til varer fra et nedstengt Kina, sier Mouland.

Klart råd

Børsfallet den siste uka er blant tidenes største på så kort tid.

- Men sammenligner du med tidligere store korreksjoner, har det gjerne vart lenger. Nå vet jo ingen hvor dette stopper. Jeg ville i hvert fall ikke gått inn i aksjemarkedet nå med tanke på å drive bunnfiske, sier Mouland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer