Oslo Børs ned, igjen

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,1 prosent til 637,75 poeng. Indeksen hentet seg dermed inn fra et fall på 3 prosent etter start.

FALLER: Etter fem minutter var hovedindeksen ned 2,53 prosent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FALLER: Etter fem minutter var hovedindeksen ned 2,53 prosent. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blant aksjene som har økt kraftig, er Norwegian, som endte opp 28 prosent ved børsslutt onsdag.

Aksjen steg 22 prosent på børsen tirsdag etter nyheten om at hovedkonkurrenten SAS får en nordisk krisepakke på 3 milliarder svenske kroner.

Den siste måneden har Norwegian-aksjen falt over 70 prosent som følge av uroen og reiserestriksjonene knyttet til koronakrisen.

Oslo Børs har den siste tida vært preget av det pågående coronautbruddet, i tillegg til drastiske fall i oljeprisen. Oljeprisen registrerer et skrekkfall og står onsdag morgen i 28,3 dollar per fat, til minus 6 prosent fra tirsdagens nivåer.

Ved 16.30-tiden onsdag ble et fat nordsjøolje solgt for drøyt 26 dollar. Det er en nedgang på 9,65 prosent fra dagen før.

- Den pågående oljepriskrigen, samt den midlertidige nedstengningen av verdensøkonomien preger oljemarkedet, påpekte Nordnets aksjeekspert Roger Berntsen i sin morgenrapport.

Åpnet ned

Hovedindeksen på Oslo Børs falt 1,82 prosent etter ett minutts handel onsdag, og fortsetter nedgangen i åpningsminuttene. Etter et lite kvarter var hovedindeksen ned tre prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer