Oslo Børs opp fra start - så snudde det

Oslo Børs steg igjen fra start, og hovedindeksen var opp 3,65 prosent ett minutt etter åpning.

SNUR: Forrige uke ble det tyngste på Oslo Børs siden 2011. Mandag peker det opp igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SNUR: Forrige uke ble det tyngste på Oslo Børs siden 2011. Mandag peker det opp igjen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke ble blytung for verdens børser. Mandag ser det lysere ut.

Tungvekteren Equinor stiger 5,5 prosent i åpningsminuttene. Også flyselskapet Norwegian, storbanken DNB, hydrogenselskapet Nel og oppdrettsgiganten Mowi er blant de foreløpige vinnerne.

I åpningsminuttene var Oslo børs opp 3,65 prosent. Men i 13-tida bikket hovedindeksen igjen i rødt. Selv om den vaker rundt 0,1 prosent ned, er dermed den positive utviklingen fra åpningsminuttene forduftet.

I 14.20-tida har børsen hentet seg noe inn igjen, og er opp 0,6 prosent så langt i dag.

Tiltak fra sentralbanker

Børsuka startet med nesten 1 prosent stigning på Tokyo-børsen etter at Japans sentralbank nå lover krisetiltak for å dempe ringvirkningene fra coronaviruset.

Også på andre asiatiske børser pekte pilene oppover mandag. I Shanghai og Shenzhen er oppgangen på over tre prosent.

Det skjer etter at både Bank of Japan og Federal Reserve i USA har varslet tiltak for å dempe de økonomiske konsekvensene av spredningen av coronaviruset.

Ventet oppgang

I forkant av børsåpningen i Oslo mandag spådde Nordnet-analytiker Roger Berntsen en stigning på 2,3 prosent fra start.

– Mange investorer øyner håp om økte stimulanser i form av rentekutt og annen likviditetstilførsel fra verdens sentralbanker, skriver Berntsen i sin morgenkommentar, ifølge E24.

Oljeprisen er nå tilbake over 50-lappen, og et fat var priset til 51,27 dollar (pluss 2,34 prosent) like før børsåpningen i Oslo.

Før helgen landet hovedindeksen på Oslo Børs ned 1,53 prosent. Uka under ett ble den tyngste siden 2011.

Seint fredag kveld stengte de amerikanske børsene med et ukefall som er det største siden finanskrisa i 2008, ifølge nyhetsbyrået AP.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer