Oslo Børs stuper: Storbank frykter krise

Fallet på børsene kan bli 20 prosent, mener amerikansk storbank.

FALLER: Hovedindeksen på Oslo Børs stuper, i likhet med børser verden rundt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FALLER: Hovedindeksen på Oslo Børs stuper, i likhet med børser verden rundt. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ligger an til å bli en blodrød dag på børser over hele verden. Oslo Børs er intet unntak.

Allerede i løpet av formiddagen falt Oslo Børs med rundt 2,5 prosent. Denne utviklingen settes i sammenheng med amerikansk uro og børsfrykt i Hongkong.

Hovedindeksen falt umiddelbart etter at børsen åpnet for handel mandag formiddag. Den negative utviklingen forsterket seg, og etter drøyt tre timers handel var indeksen ned rundt 2,5 prosent. På et tidspunkt var fallet så mye som tre prosent.

Da sluttstrekk ble satt for handelen mandag var det endelige resultatet en nedgang på 2,35 prosent, og endte på 1114,32 poeng.

Frykter kollaps

Utviklingen ses i sammenheng med et relativt kraftig fall på Hongkong-børsen mandag. Hang Seng-indeksen var ned 4 prosent i tidlig handel på grunn av frykt for at den kinesiske eiendomsgiganten China Evergrande skal kollapse.

Også Europas viktigste børser åpnet markant ned mandag etter et kraftig børsfall i Asia.

Londons FTSE 100-indeks var ned 1 prosent, Frankfurts DAX 30 falt 1,9 prosent, mens Paris' CAC 40 åpnet 1,7 prosent ned. Også her ble den negative utviklingen forsterket utover formiddagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer