Oslo Børs stupte etter krisetiltak

Pandemi og flyforbud. Hovedindeksen på Oslo Børs stupte torsdag.

NEDTUR: Ved børsåpning torsdag, åpnet Norwegian med 26,5 prosent ned. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oslo Børs fortsetter kraftig ned i takt med at myndighetene setter i verk nye tiltak for å motvirke smitte av coronavirus.

Mens det ble kjent at landets skoler og barnehager stenger fra klokka 18 i dag, stupte børsen nedover.

Rett før klokka 14.30 er hovedindeksen ned hele 8,5 prosent siden start.

Enda verre ble det etter at handelen på Wall Street ble stanset for andre dag denne uka som følge av at S&P 500 falt mer enn sju prosent.

Hovedindeksen er ned 10 prosent med snaue to timer igjen av handelsdagen.

Til slutt endte den 8,77 prosent ned.

Rødt i Europa

De ledende europeiske børsene var ned over 10 prosent etter at USA innførte innreiseforbud og Den europeiske sentralbanken droppet rentekutt.

DAX-indeksen i Frankfurt var ned 10,2 prosent, mens CAC 40 Paris gjorde det marginalt dårligere med en nedgang på 10,3 prosent da klokken passerte 14.40.

Da hadde børsene på Wall Street åpnet med en nedtur på 7 prosent etter åpning, noe som utløser automatisk stopp i handelen i et kvarter.

På London-børsen var ikke fallet tosifret, men en nedgang på 9,4 prosent på FTSE 100-indeksen noen timer før dagen er omme, er ikke noe å rope hurra for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer