«Rikmannsblokka»

Oslo-juvel solgt til skatteparadis

Kjøperen av toppleiligheten i det kjendistunge sameiet på Frogner vekker oppsikt.

VELSTÅENDE: Toppleiligheten i Kruses gate 11 er endelig solgt - etter en tre år lang prosess. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
VELSTÅENDE: Toppleiligheten i Kruses gate 11 er endelig solgt - etter en tre år lang prosess. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Det tok sin tid å få solgt toppleiligheten i «Rikmannsblokka på Frogners tak». Men etter en tre år lang prosess fikk Monica Staff endelig en kjøper til den 320 kvadratmeter store penthouseleiligheten i Kruses gate 11.

Salget ble omtalt av Kapital i januar, og det var Staff selv som bekreftet nyheten.

Kruses gate 11 har opp gjennom åra vært adresse for en lang rekke norske kjendisrikinger.

Ba om 100 millioner

Det er tidligere kjent at Staff og hennes avdøde ektemann, kaffearvingen Lars Staff, skal ha ønsket 100 millioner kroner for leiligheten som er blitt omtalt som en av Oslos råeste.

Monica Staff selv ønsket ikke kommentere salgssummen overfor Kapital i januar, men hun ga uttrykk for at hun var fornøyd:

- Tatt i betraktning de sterkt stigende rentene, et labert boligmarked og det faktum at store deler av kundegruppen har forduftet til Sveits, må jeg si at jeg er fornøyd, sa hun til magasinet.

Nå framgår det imidlertid av en fersk tinglysning fra eiendomsregisteret at kjøperen fikk tilslaget for 75 millioner kroner, skriver DN.

Tillater hemmelighold

Ifølge avisa skjuler kjøperen seg bak selskapet AGF Oslo llc.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.