Arbeidsliv:

Oslo topper internasjonal kåring

Blant 100 storbyer verden over kommer Oslo best ut.

TOPPER LISTE: Oslo danker ut en rekke storbyer i ny kåring. Det gjør ordføreren stolt, men hun sier at politikere og beslutningstakere likevel ikke bør slappe av. Foto: Shutterstock / NTB
TOPPER LISTE: Oslo danker ut en rekke storbyer i ny kåring. Det gjør ordføreren stolt, men hun sier at politikere og beslutningstakere likevel ikke bør slappe av. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

De siste to åra har vært preget av nedstengninger, usikkerhet og inflasjon. For mange har arbeidshverdagen blitt en annen, om man er blitt permittert, stengt inne på hjemmekontor eller rett og slett mistet jobben. Andre har kanskje byttet bransje og by under en pandemi med ekstra tid til ettertanke.

2022 har også bydd på utfordringer, og hele Europa preges av en brutal angrepskrig i Ukraina. Det kan med andre ord føles som at ting går skikkelig dritt.

Danker ut flere storbyer

Men en ny undersøkelse utført av teknologiselskapet Kisi viser at arbeidstakere i Oslo har grunn til å smile. Hovedstadens arbeidere har nemlig best balanse mellom arbeid og fritid blant 100 andre storbyer verden over.

Teknologiselskapet Kisi har undersøkt en rekke forhold i ulike storbyer for å komme fram til byen hvor innbyggerne best klarer å balansere jobb og fritid, og Oslo går rett til topps.

Byene er plukket ut basert på lav arbeidsledighet og bredt livsstilstilbud.

Blant punktene som er undersøkt er antall feriedager, foreldrepermisjon, og trygghet, kategorier Oslo scorer høyt på. For helsetilbud topper den norske hovedstaden statistikken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer