Oslofjord-idyll på «billigsalg»: Én hake

Stedet har en del begrensninger, ifølge mekleren.

SOMMERIDYLL: Hytter i området går for vanligvis for 6-7 millioner kroner, ifølge mekleren. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
SOMMERIDYLL: Hytter i området går for vanligvis for 6-7 millioner kroner, ifølge mekleren. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom pandemien har hyttemarkedet nådd kokepunktet. Og skal en ha fritidsbolig i Oslofjorden bør man helst ha nok til salt i grøten, og vel så det.

Nylig gikk et idyllisk sommersted til en noe lavere pris enn man kanskje skulle tro.

Den «ulovlige» hytta på 36 kvadratmeter i Oslofjorden ble solgt «grisebillig», melder Finansavisen, som først omtalte saken.

Begeistret

Kjøperen punget altså ut 2,5 millioner kroner, og er kjempebegeistret for å ha sikret seg en sommerperle så nærme Oslo til denne prisen. Det opplyser ansvarlig mekler, Andreas Holck i Privatmegleren Tjuvholmen, til avisa.

- Det er en kjempeflott, grønn og idyllisk øy rett utenfor Konglungen i Asker. Det er kalkfuruskog, som er spesielt for Oslofjorden. Det er stort biologisk mangfold. Et stille og rolig, idyllisk sted, sier Holck til Børsen.

Han vil imidlertid ikke karakterisere den som grisebillig. Det ene uthuset, som har «soverom», ble bygget uten godkjenning for mange år siden.

Kan ikke overnatte

Kommunen har sagt at det likevel ikke skal rives. Men med dagens regulering vil man ikke kunne bygge det opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer