Oslofjord-idyll på «billigsalg»: Én hake

Stedet har en del begrensninger, ifølge mekleren.

SOMMERIDYLL: Hytter i området går for vanligvis for 6-7 millioner kroner, ifølge mekleren. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
SOMMERIDYLL: Hytter i området går for vanligvis for 6-7 millioner kroner, ifølge mekleren. Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjennom pandemien har hyttemarkedet nådd kokepunktet. Og skal en ha fritidsbolig i Oslofjorden bør man helst ha nok til salt i grøten, og vel så det.

Nylig gikk et idyllisk sommersted til en noe lavere pris enn man kanskje skulle tro.

Den «ulovlige» hytta på 36 kvadratmeter i Oslofjorden ble solgt «grisebillig», melder Finansavisen, som først omtalte saken.

Begeistret

Kjøperen punget altså ut 2,5 millioner kroner, og er kjempebegeistret for å ha sikret seg en sommerperle så nærme Oslo til denne prisen. Det opplyser ansvarlig mekler, Andreas Holck i Privatmegleren Tjuvholmen, til avisa.

- Det er en kjempeflott, grønn og idyllisk øy rett utenfor Konglungen i Asker. Det er kalkfuruskog, som er spesielt for Oslofjorden. Det er stort biologisk mangfold. Et stille og rolig, idyllisk sted, sier Holck til Børsen.

Han vil imidlertid ikke karakterisere den som grisebillig. Det ene uthuset, som har «soverom», ble bygget uten godkjenning for mange år siden.

Kan ikke overnatte

Kommunen har sagt at det likevel ikke skal rives. Men med dagens regulering vil man ikke kunne bygge det opp.

- Det er en eiendom med begrensninger. Det er risiko med deler av eiendommen. Den er oppført uten godkjennelse, med dagens regulering er det ikke gitt at man får bygge det opp ved for eksempel en brann.

Ifølge mekleren utgjør hele eiendommen en fjortendedel av en felles tomt. Dermed eier man ikke sin egen tomt. Begge byggene er per definisjon ført som anneks, eller uthus.

- Så man kan ikke lovlig overnatte der, fortsetter mekleren.

OVERNATTINGSNEKT: Det er ikke lov å overnatte på «hytta». Foto: Privatmegleren Tjuvholmen
OVERNATTINGSNEKT: Det er ikke lov å overnatte på «hytta». Foto: Privatmegleren Tjuvholmen Vis mer

Ifølge mekleren måtte de, gitt alle disse begrensningene, finne et prispunkt som markedet reagerer positivt på.

- Jeg tror vi traff markedet greit, og vi fikk en del respondenter.

At hytta er ulovlig oppført er det også informert godt om:

- Vi hadde en veldig ryddig prosess, hvor alle som var interessert ble forklart nøye hva dette gikk ut på, og hva det ville bety for fremtiden, opplyser mekleren til Finansavisen.

Han forteller at liknende hytter i dette området går for 6-7 millioner kroner, og uten de nevnte begrensningene ville det trolig også vært tilfellet her.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer