Nedstengt verden gir andre utevaner

Oslos «ukjente» uteliv: - 2000 booket

Gradestokken viser -10, men føles som -17: Grefsenkollen er full av mennesker som spiser, drikker kakao og nyter utsikten over Oslo. Ved Sognsvann sitter folk rundt bål. Noen spiser middag mens andre drikker øl.

TUR: Mange Oslo-borgere har brukt coronatiden på å oppdage nye steder å gå på tur. Reporter: Line Fransson. Foto: Nina Hansen / Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Venninnegjengen og hunden Mino sitter på tykke saueskinnsfeller og skuer utover Oslo idet sola er i ferd med å gå ned. Det er iskaldt, men lange boblejakker, flere lag ull og en bålpanne holder dem varme.

- Haha, vi har en litt annen type utepils nå, ja. Coronatida har gjort at vi har lært oss mange nye ting, sier Cornelia Jakobsen (22).

Før: Syden og bar

Før corona-pandemien var ikke venninnene mye rundt i naturen.

- Å gå på tur eller sitte ute sånn som vi gjør nå, var noe vi snakket om. Før hadde vi jo så lett tilgang til Syden og utesteder, at det aldri ble noe av, sier Idun Tresse (23), og fortsetter:

- Når alt ble stengt i mars, var det bare å gå ut en tur. Siden da har vi sovet over ved Nøklevann, Cornelia og Anneli Rystad Aune (22) har vært i Lofoten og vi har lært og gjort masse nye ting.

- Nå er vi på toppturer. Vi gikk nettopp fra Sognsvann til Frognerseteren, nå er vi her på Grefsenkollen og neste topp blir kanskje Ekeberg, sier Jakobsen, mens hunden Mino drar i båndet for å prate med noen av de andre mange hundene som er på Grefsenkollen denne pene, men veldig kalde ettermiddagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.