Halden

Over 600 jobber i fare: - Katastrofe

Den globale medisingiganten Fresenius Kabi skal selge fabrikken i Halden. - Katastrofe om disse jobbene blir borte, alarmerer grensebyens ordfører.

REAGERER STERKT: Halden-ordfører Anne-Kari Holm. Foto: Veronica van Groningen / Halden kommune
REAGERER STERKT: Halden-ordfører Anne-Kari Holm. Foto: Veronica van Groningen / Halden kommune Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg opplever det som veldig trist. Det er en usikkerhet som rammer over 600 ansatte. Dette er en stor sak, sier Halden-ordfører Anne-Kari Holm (Sp) til Børsen.

Det var Halden Arbeiderblad som først brakte nyheten om at de tyske eierne ønsker å selge fabrikken i Halden.

Totalt er det snakk om 678 ansatte på fabrikken. De utgjør 590 årsverk. I tillegg er det 25 ansatte ved markedsavdelingen i Oslo.

- Jeg forstår fullt ut at mange ansatte nå kjenner på usikkerhet. Det er en normal reaksjon, uttaler fabrikksjef Krzysztof Strekowski til lokalavisa.

Han sier det er usikkert hvor salgsprosessen vil ende, og legger til at beslutningen er fattet som en del av et globalt kostnads- og effektiviseringsprogram.

- Voldsomt tap

Halden-ordfører Anne-Kari Holm kjenner på usikkerheten.

- Fresenius Kabi har vært en hjørnesteinsbedrift i Halden i mange, mange år. Bare Nexans er større. Vi strever med høy arbeidsledighet. Dersom over 600 arbeidsplasser forsvinner, så er det et voldsomt tap og en enorm utfordring. Det vil være katastrofalt, sier Holm til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.