Over 80 drept i blodig taxikrig

Hittil i år har over 80 mennesker blitt drept i konflikter mellom rivaliserende drosjesjåfører i området rundt Cape Town.

DREPT: Familiemedlemmer sørger ved en femten år gammel gutt som angivelig ble skutt og drept av medlemmer av et taxiselskap. Foto: AP Photo/Yeshiel Panchia/NTB
DREPT: Familiemedlemmer sørger ved en femten år gammel gutt som angivelig ble skutt og drept av medlemmer av et taxiselskap. Foto: AP Photo/Yeshiel Panchia/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den hvite maxitaxien kjører gjennom Khayelitsha, en fattig forstad ved Cape Town. Det er ved tretiden på ettermiddagen da en passasjer i en annen maxitaxi åpner ild. To menn og en kvinne som sitter i taxien, blir drept. Et fem måneder gammelt spedbarn får skuddskader. Gjerningsmannen flykter fra åstedet.

Drapene skjedde 15. juli, og er bare en av flere voldsepisoder som kobles til den pågående taxikrigen i Sør-Afrika.

Konflikten har pågått i flere tiår, men har eskalert i løpet av sommeren.

Å ta seg til og fra jobben er livsfarlig for innbyggerne i de fattige boligområdene, såkalte townships.

Hard konkurranse

Drosjesjåfører blir angrepet av leiemordere, og skuddvekslinger bryter med jevne mellomrom ut på holdeplasser der minibussene plukker opp passasjerer. Minst 83 mennesker er drept bare i år, hvorav 24 i juli måned.

Av alle drap i Sør-Afrika mellom 2000 og 2017 var 23 prosent koblet til drosjebransjen, ifølge en oversikt fra University of Cape Town.

- Andelen har sannsynligvis økt de siste åra til over halvparten av drapene, sier Guy Lamb, kriminolog med fokus på voldskriminalitet ved Universitetet i Stellenbosch, til nyhetsbyrået TT.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer