Departementenes festbudsjett:

Over tre millioner kroner

Store forskjeller: Fra årsfest på Nasjonalmuseet med budsjett på nesten 500 000 kroner, til julebord i egne lokaler til 29 000 kroner.

ÆRVERDIG FEIRING: Flere departementer har sett på muligheten for å holde julebord eller årsfest på ærverdige Hotel Bristol i Oslo sentrum. Blant annet har Arbeids- og inkluderingsdepartementet avholdt julebord her, med et budsjett på 260 000 kroner. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

ÆRVERDIG FEIRING: Flere departementer har sett på muligheten for å holde julebord eller årsfest på ærverdige Hotel Bristol i Oslo sentrum. Blant annet har Arbeids- og inkluderingsdepartementet avholdt julebord her, med et budsjett på 260 000 kroner. Foto: Rodrigo Freitas / NTB

Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har bedt samtlige departementer om innsyn i budsjettet for årets julebord eller årsfest, og spurt om hvilke arrangører som var med i kampen om å holde festene.

For når et budsjett for et arrangement overstiger 100 000 kroner i det offentlige, kommer det krav om å innhente tilbud fra minst tre aktører, samt å føre anskaffelsesprotokoll.

Svarene viser store forskjeller.

  • Kommunal- og distriktsdepartementet:

Kommunal- og distriktsdepartementet skal ikke ha julebord, men en årsfest på Nasjonalmuseet i januar. Budsjettet er på 516 000 kroner, fordelt på 450 000 på departementets budsjett og 66 000 som egenandel.

Totalbudsjettet for årsfesten inkluderer blant annet mat og drikke, musikk og leie av lokale.

- For å få et godt sammenlikningsgrunnlag, hentet vi inn tilbud fra flere andre aktuelle lokaler, blant annet Clarion The Hub, Hotel Bristol, Oslo Kongressenter og Oslo Plaza. Etter en samlet vurdering, besluttet vi å holde årsfesten på Nasjonalmuseet, opplyser departementet til Dagbladet.

DYREST: Kommunal- og distriktsdepartementets årsfest på Nasjonalmuseet er den dyreste årsfesten Dagbladet har blitt opplyst om. Foto: Annika Byrde / NTB
DYREST: Kommunal- og distriktsdepartementets årsfest på Nasjonalmuseet er den dyreste årsfesten Dagbladet har blitt opplyst om. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer

Dagbladets utregning i tittel er basert på det departementene dekker gjennom eget budsjett, ikke egenandel fra deltakere. Departementers julefrokost, lunsj og gudstjeneste er utelukket fra «festutregningen».

Se hva de andre departementene bruker på fester her:

Benytter egne lokaler

Det er et par departementer som har valgt å holde julebord eller årsfest i egne lokaler og kantiner, og dermed slipper å innhente tilbud.

  • Kunnskapsdepartementet:

Kunnskapsdepartementet skal ikke ha julebord, men en årsfest i egen kantine.

- Det er satt av 300 000 kroner i budsjettet til dette. Dette inkluderer utgifter til leie av lyd, lys, scene, ekstra bord og stoler og så videre, opplyser departementet til Dagbladet.

JULEBORD-TIPS: Jula står på trappene, og dressen skal for mange gjennom en fest eller to. Vi har møtt «Candyman» som gir deg nøkkeltipsene om det blir flekker på finstasen. Video: Emilie Fyhn. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV Vis mer

Her finner Dagbladet også det billigste julebordet:

Samferdselsdepartementet skal ha julebord i egne lokaler. Budsjettet er på cirka 29 000 kroner, hvor de ansatte må betale en egenandel for å delta. Det opplyser departementet til Dagbladet.

Dagbladet har spurt om departementet har hatt, eller skal ha, en årsfest i tillegg til dette, men foreløpig ikke fått svar.

Se hva de andre departementene bruker på fester i egne lokaler her: