Fortviler over sosiale medier-hets:

«Overbetalte parasitter»

Streikekaoset har satt sinnene i kok. Flytekniker Geir Ove Tømmerbakk tok et kraftig oppgjør med de skarpe karakteristikkene.

STREIK: Flyteknikerstreiken fortsetter å skape usikkerhet for mange reisende fra Gardermoen. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / POOL / NTB
STREIK: Flyteknikerstreiken fortsetter å skape usikkerhet for mange reisende fra Gardermoen. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten / POOL / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Flyteknikernes streik fortsetter å skape hodebry for norske flyselskaper.

Tirsdag kansellerer Norwegian og Widerøe flere flyginger, som følge av streiken, skrev Børsen tidligere i dag.

Tirsdag ettermiddag er antallet innstilte Widerøe-avganger blitt til 30. Hos SAS går foreløpig alt som normalt.

Flere kanselleringer kan det bli, dersom ikke forhandlingene mellom Norsk Flytekniker Organsiasjon (NFO) og NHO Luftfart fører fram.

- Overbetalte parasitter

At streiken setter følelsene i sving, blir ekstra tydelig i kommentarfeltene. Lørdag tok Geir Ove Tømmerbakk, flytekniker ved Bodø lufthavn, et oppgjør på Facebook.

NRK omtalte saken først.

Der retter han skyts mot hetsen han har blitt vitne til i løpet av de siste dagene.

- Jeg leser at vi er overbetalte parasitter og det som verre er, skriver Tømmerbakk.

Og fortsetter:

- Det som er trist, er at folk der ute går med en tro om at vi er høyt lønnet og bare drikker kaffe dagen lang. De ser ikke alle vaktene og reisene vi har som isolerer oss fra familieliv, venner og sosiale aktiviteter.

- Bom fast

Tømmerbakk er selv i full jobb, men flere av kollegaene hans er tatt ut i streik, melder NRK.

106 flyteknikere i NFO, en fjerdedel av medlemmene, ble i løpet av helga tatt ut i streik. De krever nemlig en lønnsøkning på rundt 18 prosent.

Ytterligere 39 kan bli tatt ut førstkommende fredag.

Foreløpig står forhandlingene «bom fast», sier NFO-sjef Jan Skogseth til NRK. Han oppfatter NHO Luftfart som «lite interessert i reelle forhandlinger».

Administrerende direktør Torbjørn Lothe i arbeidsgiverforeningen NHO Luftfart er kraftig oppgitt over flyteknikernes krav og argumenter.

- Problemet er at de har krav som er helt ekstreme, og som de ikke firer en millimeter på, sa Lothe til Børsen i går.

- Trist og ugunstig

Videre i Facebook-innlegget beskriver Tømmerbakk flyteknikernes rolle når det gjelder flysikkerheten. Han framholder at det tar sju år å få en fersk, uerfaren flytekniker.

Han mener de sliter med å rekruttere, fordi andre bransjer «sikler etter en flytekniker, og er villige til å betale for det». Han spør seg hvorfor ikke bransjen selv vil beholde dem.

- Det er utrolig trist og ugunstig med en streik nå, men til syvende og sist så handler det om å beholde en trygg luftfart i åra som kommer. Når du en gang skal ut og fly igjen, send da en liten tanke til dem som holder flyet ditt luftdyktig, sier Tømmerbakk.

Børsen har vært i kontakt med Tømmerbakk, som ikke har mer å tilføye, men har gitt tillatelse til å gjengi innholdet i Facebook-posten.

Fikk drapstrusler

Flere har fått møte brutal vrede på sosiale medier den siste tida. Jan Skogseth, sjef i Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), ble nylig utsatt for drapstrusler på sosiale medier, fortalte han til TV2.

Børsen har vært i kontakt med flere flyteknikere som er organisert under NFO. Ingen av dem ønsker å uttale seg offentlig, men henviser til NFO-leder Jan Skogseth for kommentarer.

Det har ikke lyktes Børsen å få en kommentar fra Skogseth.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer