Overførte 150 millioner - så ble det slått full alarm

Et energiselskap i Stavanger-regionen ble i høst svindlet for 150 millioner kroner gjennom et såkalt direktørbedrageri, skriver Stavanger Aftenblad.

PENGENE FORSVANT: I løpet av månedsskiftet september-oktober ble det overført i alt 150 millioner kroner fra det norske selskapet til en bankkonto i Hongkong. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Scanpix
PENGENE FORSVANT: I løpet av månedsskiftet september-oktober ble det overført i alt 150 millioner kroner fra det norske selskapet til en bankkonto i Hongkong. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det angivelige bedrageriet er trolig det mest lønnsomme bedrageriet i Norge, ifølge avisa.

Selskapet, som er et datterselskap av et internasjonalt energiselskap, anmeldte 11. oktober saken til politiet etter at det i løpet av månedsskiftet september-oktober ble overført i alt 150 millioner kroner til en bankkonto i Hongkong.

Ifølge Aftenbladet ble en ansatt, som hadde myndighet til å foreta større utbetalinger, gjennom eposter og telefonsamtaler lurt til å tro at han ble kontaktet av den øverste ledelsen ved hovedkvarteret i et annet europeisk land.

Den betrodde medarbeideren skal deretter ha blitt lurt til å tro at han raskt måtte foreta flere utbetalinger utenom vanlige rutiner for å bistå selskapet i en akutt situasjon.

Etter at selskapet hadde anmeldt saken, innledet Sørvest politidistrikt et samarbeid med Kripos og israelsk politi om saken, siden sporene raskt pekte mot Israel.

Politiet opplyser til avisa at to italienske statsborgere i slutten av tjueårene er pågrepet i Israel i forbindelse med det angivelige bedrageriet, og politiet jobber med å få disse utlevert til Norge.

Ytterligere to menn i Israel er siktet i saken. Mistanken mot disse to er imidlertid svekket de siste ukene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer