Hyttemarkedet:

- Overgår alt vi har sett tidligere

Eiendom Norge melder om spinnvill utvikling.

HYTTEBONANZA: Det koker på det norske hyttemarkedet. Avbildet er et hytteområde på Hafjell, som er blant landets mest populære skidestinasjoner. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HYTTEBONANZA: Det koker på det norske hyttemarkedet. Avbildet er et hytteområde på Hafjell, som er blant landets mest populære skidestinasjoner. Illustrasjonsfoto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fersk statistikk fra Eiendom Norge viser at det var eksepsjonelt stor prisvekst og kraftig omsetningsøkning i hyttemarkedet i 2020.

- Oppgangen i både priser og omsetningsvolumer i hyttemarkedet i 2020 overgår alt vi har sett tidligere, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

Prisene for fritidsboliger steg med hele 5,5 prosent i 2020. Den typiske fritidsboligen i Norge koster nå 2.470.676 kroner.

Kraftig oppsving

For sjøhytter steg prisene med 11,5 prosent, mens fjellhytter steg med 4,9 prosent og innlandshytter med 3,2 prosent.

I 2020 ble det solgt 8 916 hytter i Norge – en oppgang hele på 35,8 prosent fra 2019.

Lauridsen peker videre på en historisk utvikling.

- I likhet med i boligmarkedet i Norge har etterspørselen i hyttemarkedet gått kraftig opp i under coronapandemien, og aktiviteten i 2020 har vært spesielt sterk sett i lys av hytteforbudet i Norge i mars og april, som i praksis var et omsetningsforbud, sier han.

- Fritidsboligboom

I 2020 ble det omsatt 8 916 hytter i bruktmarkedet. 4 739 var fjellhytter, 2 697 var sjøhytter og 1 604 var innlandshytter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.