LO-sjefen om NHO-plan:

- Overhodet ikke greit

- Det siste vi trenger, sier LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen om NHOs tiårsplan for et nytt Norge.

FRONTER: NHO-sjef Ole Erik Almlid (t.v.) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen braket sammen da NHO la fram sitt veikart til framtidas Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FRONTER: NHO-sjef Ole Erik Almlid (t.v.) og LO-leder Hans-Christian Gabrielsen braket sammen da NHO la fram sitt veikart til framtidas Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Temperaturen ble raskt skrudd opp da NHO lanserte sitt veikart til framtidas Norge med både statsministerduell og duell mellom NHO-direktøren og LO-sjefen på Nye Deichman i Oslo mandag.

Kutt i velferdsgoder, flere midlertidige ansettelser, økt privatisering og et lavere skattenivå er noe av kruttet i NHO-rapporten Neste trekk.

Det gikk ikke upåaktet hen under lanseringen, selv om NHO også får gehør og ros for flere av de totalt 137 forslagene.

- Dårlig trekk

- Jeg skjønner at dette kan oppfattes som kontroversielt. Men jeg ønsker ikke bråk. Det er ikke slik ment. Vi ønsker å løfte en bred debatt, sa NHOs administrerende direktør Ole Erik Almlid til Børsen søndag.

LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen tok kraftig til motmæle under mandagens lansering.

- Dette er overhodet ikke greit. Vi har noen måneder bak oss som har vist med all tydelighet viktigheten av å ha en velsmurt offentlig sektor, sa LO-lederen i duellen med Almlid.

- Forslag om å bygge ned velferden, mer privatisering, mer usikkerhet, mer jobbutrygghet, det er et veldig dårlig trekk. Det siste vi trenger er mer usikkerhet om dette, sier Gabrielsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.