- Overklassearroganse

Arrogant. Tonedøvt. Provoserende. Reaksjonene er skarpe etter at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ba byrådsleder Raymond Johansen kutte eiendomsskatten - for å redde serveringsbransjen.

BOM: Mesterkokk Bent Stiansen mener at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ikke har skjønt så mye. Foto: Bjørn Langsem
BOM: Mesterkokk Bent Stiansen mener at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ikke har skjønt så mye. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han har ikke skjønt mye, sukker kjendiskokk og innehaver av Michelin-restauranten Statholdergaarden, Bent Stiansen.

Bransjekollega Karl-Henning Svendsen i utestedsgiganten Noho er enig. Han vil gjerne invitere Astrup «til et grunnkurs i kontantstrøm og bedriftsøkonomi».

- Regjeringen påstår at den er næringsvennlig. Det er det trist å se hvordan kommunalministeren brutalt avviser nødropet fra en kriserammet serveringsbransje ved å ty til smålig valgkampretorikk, sier Svendsen.

Også fra sine egne får kommunalministeren det glatte lag:

- Jeg blir fly forbanna. Dette er overklassearroganse fra Astrup. Å komme trekkende med eiendomsskatt, vitner om at han ikke har skjønt noen verdens ting, sier Hallstein Bjercke. Han leder Venstres bystyregruppe i Oslo - og er dermed en framstående politiker fra et parti som sitter i regjering med Astrups Høyre.

Les Astrups tilsvar på kritikken lenger ned i saken.

Hoppet i stolen

Utsagnet som får både bransjefolk og politikere til å hoppe i stolen, falt i Børsen noen timer etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) torsdag kom med et nødrop til regjeringen om en skreddersydd krisepakke for restauranter, utelivsbransjen og reiselivet i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer