- Overklassearroganse

Arrogant. Tonedøvt. Provoserende. Reaksjonene er skarpe etter at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ba byrådsleder Raymond Johansen kutte eiendomsskatten - for å redde serveringsbransjen.

BOM: Mesterkokk Bent Stiansen mener at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ikke har skjønt så mye. Foto: Bjørn Langsem
BOM: Mesterkokk Bent Stiansen mener at kommunalminister Nikolai Astrup (H) ikke har skjønt så mye. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han har ikke skjønt mye, sukker kjendiskokk og innehaver av Michelin-restauranten Statholdergaarden, Bent Stiansen.

Bransjekollega Karl-Henning Svendsen i utestedsgiganten Noho er enig. Han vil gjerne invitere Astrup «til et grunnkurs i kontantstrøm og bedriftsøkonomi».

- Regjeringen påstår at den er næringsvennlig. Det er det trist å se hvordan kommunalministeren brutalt avviser nødropet fra en kriserammet serveringsbransje ved å ty til smålig valgkampretorikk, sier Svendsen.

Også fra sine egne får kommunalministeren det glatte lag:

- Jeg blir fly forbanna. Dette er overklassearroganse fra Astrup. Å komme trekkende med eiendomsskatt, vitner om at han ikke har skjønt noen verdens ting, sier Hallstein Bjercke. Han leder Venstres bystyregruppe i Oslo - og er dermed en framstående politiker fra et parti som sitter i regjering med Astrups Høyre.

Les Astrups tilsvar på kritikken lenger ned i saken.

Hoppet i stolen

Utsagnet som får både bransjefolk og politikere til å hoppe i stolen, falt i Børsen noen timer etter at byrådsleder Raymond Johansen (Ap) torsdag kom med et nødrop til regjeringen om en skreddersydd krisepakke for restauranter, utelivsbransjen og reiselivet i hovedstaden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.