Overlege kjøpte milliardærhytte

Overlege Ingfrid Thorleifsson har kjøpt hytte i eksklusive Blindleia.

SOLGT: Ytre Kjeholmen 2 og 3 i Lillesand kommune er solgt for 27,5 millioner kroner. Foto: Sondre Transeth.
SOLGT: Ytre Kjeholmen 2 og 3 i Lillesand kommune er solgt for 27,5 millioner kroner. Foto: Sondre Transeth. Vis mer
Publisert

Ytre Kjeholmen 2 og 3, som ligger i hytteparadiset Blindleia i Lillesand kommune, er solgt for 27,5 millioner kroner.

Strandperla var priset til 30 millioner kroner, ifølge Agderposten, som omtalte saken først, og kjempet dermed om å sette årsrekord for hytteperler på Sørlandet.

Avisa har fått innsyn i eiendomsregisteret som viser at eiendommen samlet er omsatt for 27,5 millioner kroner, altså 2,5 millioner under prisantydning.

Ønsker ikke fokus

Blindleia, som strekker seg fra Brekkestø i øst til Gamle Hellesund i vest, er et svært attraktivt hytteparadis for milliardærene.

Eiendomsmegler Gustav Johan Sædberg, den som har vært borte i flest salg i Blindleia de siste 15 åra, står bak salget.

Overfor Børsen vil han ikke kommentere hvem kjøperen er.

- Vi ønsker ikke å kommentere dette salget etter partenes ønsker, og vi retter oss etter det, sier Sædberg til Børsen.

Attraktivt hytteparadis

BLINDLEIA: Millionhyttene ligger tett som perler i den sørlandske skjærgården Blindleia. Her boltrer noen av de mest kjente finansfolkene og investorene i Norge seg om sommeren. Hotellkongen Petter Stordalen, brødrene Øystein og Torstein Tvenge og Nicolai Tangen har alle luksuseiendommer her. Reporter Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Ifølge Agderposten er kjøper Ingfrid Eline Thorleifsson. Hun er overlege ved Overgrepsmottaket på legevakta i Oslo, og ble i fjor kåret til årets Oslo-borger av Aftenpostens lesere.

Fædrelandsvennen skriver at eiendommen ble solgt fra investor Øystein Tvenge til kunsthandler Kaare Berntsen for 20 millioner kroner i 2005. Barna Sofie og Thomas har stått oppført som eiere.

Både Øystein Tvenge, og broren Torstein har flere eiendommer i havgapet. Også Torsteins barn har hytter i området.

- Eksklusivt

I tillegg til familien Tvenge blir overlege Thorleifsson nabo med kjente finansfolk og investorer som hotellkongen Petter Stordalen og Oljefond-sjef Nicolai Tangen. Begge eier flere eiendommer i havgapet.

RASKE PENGER: Nicolai Tangen behøvde ikke jobbe mer enn ti dager for å tjene inn til luksushytta i Blindleia. Oljefondets kontroversielle leder kjøpte naboeiendommen til sin gamle hytte for 20. mill, reiv denne, og satte opp en ny - i Norges dyreste nabolag. Reporter: Mina Janssen / Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Blindleia har alltid vært attraktivt og eksklusivt med mange flotte og påkostede eiendommer. Her har man mange steder som har mange av fasilitetene som mange ønsker seg, med romslige hytter, bra brygger, gode solforhold og fine opparbeidede tomter, har eiendomsmegler Sædberg tidligere sagt om Blindleia til Børsen.

Tidligere i år solgte arkitekt John Stoud Platou en eiendom på Steinsøya i Gamle Hellesund kommune. Eiendommen ble solgt for 31 millioner kroner, noe som var rekord for året på Sørlandet, ifølge Agderposten.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer