Overnattet på parkeringsplassen

Brødrene John Bjørnar Troøyen (19) og Ole Jørgen Troøyen (22) overnattet utenfor Charlottenberg kjøpesenter for å sikre seg billig brus og bacon.

SVERIGE: Fredag åpnet regjeringen for flere nye regioner. I den anledning valgte brødrene Ole Jørgen Troøyen og John Bjørnar Troøyan å sove på parkeringsplass i Charlottenberg. Reporter: Linn-Christin Marthinussen. Video: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

CHARLOTTENBERG (Børsen): Harryhandelen er i gang for fullt etter at grensene til Värmland i Sverige åpnet ved midnatt.

Nå kan nordmenn blant annet reise til Charlottenberg og handle uten å måtte gå i karantene. Allerede ved o9-tida var det kø utenfor kjøpesenteret.

I TELT: Brødrene John Bjørnar Troøyen (19) og Ole Jørgen Troøyen (22) sov i telt over bilen i natt. Foto: Christian Roth Christensen
I TELT: Brødrene John Bjørnar Troøyen (19) og Ole Jørgen Troøyen (22) sov i telt over bilen i natt. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Brødrene John Bjørnar Troøyen (19) og Ole Jørgen Troøyen (22) overnattet på parkeringsplassen for å sikre seg billig bacon og drikkevarer.

- Vi tenkte vi skulle være først, så da la vi om campingturen på Finnskogen til astfaltcamping på Charlottenberg, sier 22-åringen.

Brødrene beskriver natta som rolig.

- Det var stille helt til i morges. Da våknet vi til full trafikk.

NYE REISERÅD: Regionene Kalmar, Östergötland, Örebro og Värmland i Sverige er ikke lenger omfattet av reiserådet, og det blir det god stemning av. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Billig bacon og brus

Nå har brødrene fyllt opp bilen med billige grensevarer.

- Vi fyller opp bilen nå som vi er her. Det er tre måneder siden sist. Vi bor rett ved grensa, så det er deilig å være her igjen.

De forteller at de har handlet godteri, brus og bacon.

- Har dere merket på lommeboka at dere ikke har fått handle her?

- Man merker det på utvalget. Man handler ikke like mye god mat når man ikke kan reise hit, sier Ole Jørgen.

LANGE KØER: I Charlottenberg var det mange nordmenn som hadde møtt opp for å nyte svenske priser på alkohol. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Nå skal de to videre på «streetmeet» på Flisa for å råne, før de skal hjem og slappe av.

Har tatt grep

Kjøpesenteret har tatt grep etter at det ble klart at nordmenn kunne innta butikkene igjen. Det er blant annet satt inn ekstra vektere for å håndheve reglene. Civilförsvarsförbundet er på stedet for å bistå på parkeringsplassen.

SVERIGE: Fredag åpnet regjeringen for flere nye regioner, nå har flere tatt turen til Charlottenberg. Reporter: Linn-Christin Marthinussen Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Butikksjef Tommy Johansson fortalte Dagbladet lørdag morgen at de kastet seg rundt for å få ting på plass i tide til storinnrykket.

- Vi kastet oss rundt på tirsdag og bestilte masse varer. Vi fikk en del i går og får noe i dag. Vi har ringt alle ansatte og ekstrahjelper, og terper på avstandsregelen og smittevern, sa han.

Da Dagbladet var utenfor Systembolaget like etter klokka 09, var det lang kø. Butikksjef Angelica Almlöv ved Systembolaget i Charlottenberg sier til NTB at de har fått hjelp av vektere og personell for å sørge for at alle kom trygt inn.

- Det har vært kø, men det har gått veldig fint, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer