Overraskelse: Flere gründere under krisa

Midt under coronakrisa øker antall nye bedrifter.

OVERRASKENDE: En av fire nyetablerte bedrifter i årets tre første måneder har sett dagens lys midt under coronakrisa. Foto: Stian Schløsser Møller / Samfoto / NTB Scanpix
OVERRASKENDE: En av fire nyetablerte bedrifter i årets tre første måneder har sett dagens lys midt under coronakrisa. Foto: Stian Schløsser Møller / Samfoto / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Over 20 000 nye bedrifter og foretak så dagens lys i årets tre første måneder. Det er en økning på 15 prosent fra i fjor.

Aller sterkest var veksten i siste halvdel av mars - altså etter at regjeringen innførte de mest omfattende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid.

- Vi synes dette er veldig overraskende, sier administrerende direktør Ole Hasven i Visma eAccounting. De har laget oversikten basert tall de har hentet fra Brønnøysundregistrene.

Hadde god stemning

- Nedgangstider bidrar til at mange tenker nytt og at det kommer nye og innovative løsninger. At mange nå går hjemme, tror jeg kan resultere i at flere ønsker å satse på noe helt nytt, sier Hasven til Børsen.

- En gladsak midt i coronakrisa?

- Vi forventer å se en negativ effekt av det som skjer i verden når vi kommer til andre kvartal. Økningen i første kvartal, inkludert siste halvdel av mars, kommer nok som følge av at det var god stemning og optimisme fram til dette skjedde, sier Hasven.

Han understreker at for de fleste tar det en del tid å starte opp et firma.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer