Konkurstall

Overrasker: - Helt utrolig

Krisen er ikke over, advarer konkursekspert etter ferske tall som viser en «utrolig» utvikling.

STENGT: En tirsdag formiddag fra starten av det lange coronaåret - nærmere bestemt i mars i fjor. Folketomme gater taler sitt tydelige språk om et nedstengt samfunn. Nå viser ferske konkurstall et overraskende bilde av krisa. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
STENGT: En tirsdag formiddag fra starten av det lange coronaåret - nærmere bestemt i mars i fjor. Folketomme gater taler sitt tydelige språk om et nedstengt samfunn. Nå viser ferske konkurstall et overraskende bilde av krisa. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tallet på konkurser og tvangsavviklinger falt 27,8 prosent fra første halvår i fjor til samme periode i år. I hotell- og restaurantbransjen er det en halvering.

Ifølge kredittinformasjonsselskapet Bisnode var det 2170 konkurser her i landet i første halvår 2021, en nedgang på 18,4 prosent.

Tallet på tvangsavviklinger var 990, og der er nedgangen enda større – hele 48,2 prosent. Samlet er nedgangen i konkurser og tvangsavviklinger 27,8 prosent.

Krisen ikke over

- Det er fantastisk å se at så mange bedrifter har klart seg gjennom pandemien. Et levedyktig næringsliv har alt å si for norsk økonomi og sysselsettingen framover, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Han advarer samtidig mot å tro at krisen er over.

- Mange bedrifter har måttet tære på egenkapitalen, lånt penger eller fått utsatt innbetaling av skatter og avgifter gjennom coronakrisen, så mange bedrifter sliter nok mer enn de gode konkurstallene kan gi inntrykk av, forklarer kredittøkonomen.

Spesielt

Bisnode betegner det som spesielt overraskende at tallet på konkurser og tvangsavviklinger innen hotell- og restaurantbransjen går ned. Her er nedgangen på hele 51,5 prosent fra første halvår i fjor til samme periode i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer