Overrasker etter krisa

Nybilsalget er snudd på hodet etter et brutalt år for bilbransjen.

BRUTALT: Ferske salgstall overrasker etter det som har vært et brutalt år for bilbransjen. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB
BRUTALT: Ferske salgstall overrasker etter det som har vært et brutalt år for bilbransjen. Foto: Fabian Bimmer / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Selv om coronakrisa utvilsomt har rammet store deler av næringslivet hardt, er det noen aktører som har opplevd en ekstra brutal nedtur som følge av den globale krisa.

Bilbransjen er blant næringene som umiddelbart ble aller hardest rammet, og måned etter måned har det blitt meldt om salgstall som har stupt til kritiske nivåer.

Men ferske tall fra bransjeorganisasjonen European Automobile Manufacturers Association (Acea), som ble publisert i dag, kan imidlertid by på en positiv overraskelse.

For ifølge Acea er nå bilsalget i Europa tilbake på nivåer verden ikke har sett siden før pandemiens utbrudd.

Nyregistreringene i september var 1 prosent høyere enn i samme måned året før, viser samlede tall fra EU, Storbritannia, Sveits, Norge og Island, melder NTB.

Blodrødt

Likevel er det neppe full jubel hos de store bilprodusentene.

For hvis man ser på 2020 som helhet, er bildet fortsatt blodrødt.

I løpet av årets ni første måneder har registreringen av nye biler stupt med 29 prosent, sammenliknet med samme periode i fjor.

I Tyskland, Europas største billand, var økningen i september på hele 8,4 prosent, mens svensk-kinesiske Volvo falt 3,4 i september, begge tallene sett i forhold til september 2019, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer