Forbrukertillitsindeksen:

Overrasker: - Markant høyere

Forbrukertillitsindeksen er på sitt høyeste nivå siden mai 2022.

SNUR: Flere nordmenn bytter ut pessimisme til fordel for optimisme idet sommeren er i ferd med å slippe taket. Det viser Forbrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007. Foto: Javad Parsa / NTB
SNUR: Flere nordmenn bytter ut pessimisme til fordel for optimisme idet sommeren er i ferd med å slippe taket. Det viser Forbrukertillitsindeksen (CCI), som har blitt gjennomført månedlig siden andre kvartal i 2007. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

- Vi må tilbake til før Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022 for å finne en sterkere tro på både husholdningens og Norges økonomi om tolv måneder, sier Henrik Høidahl, fagsjef for politikk og samfunn i Opinion.

Det siste året har Forbrukertillitsindeksen (CCI), som måles av Opinion, nådd stadig nye historiske bunnivåer. For første gang siden mai i fjor bærer tallene omsider bud om lysere skyer i den økonomiske horisonten.

- Alle de fire indikatorene som utgjør forbrukertillitsindeksen går i positiv retning i august. Størst er framgangen for troen på egen og landets økonomi om tolv måneder, sammenliknet med i dag. De to indikatorene er markant høyere enn på lenge, fortsetter Høidahl.

- Fortsatt betydelig lavere

I august måles indeksen til minus 20,4 poeng. Det er en markant oppgang fra juni og juli. For ett år siden var CCI på minus 26,8 poeng. Den nådde bunnpunktet i oktober i fjor, da den var på minus 32,0 poeng.

Selv om antallet pessimister er redusert, er forbrukertilliten fortsatt historisk lav. Indeksen er fortsatt negativ for 22. måling på rad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.