Bill Browder:

- Øverst på Putins «dødsliste»

Finansmannen Bill Browder er en av Vladimir Putins aller verste fiender. Han mener at risikoen for at han kan bli drept har økt drastisk siden krigen brøt ut. - Jeg er veldig bekymret, sier han.

FRYKTER FOR EGET LIV: Finansmannen Bill Browder - en av Vladimir Putins verste fiender - mener risikoen for at han blir drept har økt etter at krigen brøt ut. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FRYKTER FOR EGET LIV: Finansmannen Bill Browder - en av Vladimir Putins verste fiender - mener risikoen for at han blir drept har økt etter at krigen brøt ut. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britisk-amerikanske finansmannen Bill Browder er en av Vladimir Putins største kritikere og har siden 1998 «kriget» mot korrupsjonen i Russland og oligarkene som på kort tid sikret seg enorme mengder ressurser i kaoset som oppsto etter Sovjetunionens fall.

Arbeidet har gjort ham til en av Putins aller verste fiender, som blant annet har kastet ham ut av Russland, pågrepet advokaten hans - som seinere døde i fengsel - og flere ganger brukt Interpol for å forsøke å få ham arrestert.

Finansmannen er ikke i tvil om at den russiske presidenten ønsker ham død, og mener sikkerhetssituasjonen hans har endret seg drastisk etter at krigen brøt ut.

«Dødslista»

Overfor den svenske avisa Expressen legger ikke Browder skjul på at han lenge har vært blant de øverste på Putins «dødsliste», men påpeker samtidig at den russiske presidenten begynner å få mange fiender.

- Jeg var nummer én på dødslista hans for fem år siden. Nå er jeg nok nummer tre. Det er Volodymyr Zelenskyj, Aleksej Navalnyj og meg, sier han til avisa.

Finansmannen har de siste 24 åra viet all sin tid på å selge inn et lovverk som rammer Putin og hans oligarker der det svir aller mest: I lommeboka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer