- Overturismen byr på store utfordringer

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener tallet på turister enkelte steder i Norge er blitt så stort at det blir mer utfordringer enn muligheter.

OVERFYLT: Stavanger er blant byene som opplever stor pågang av blant annet cruiseturisme. Her sett fra gamlebyen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
OVERFYLT: Stavanger er blant byene som opplever stor pågang av blant annet cruiseturisme. Her sett fra gamlebyen. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Torsdag tok han imot tips fra turistnæringen og reiselivskommuner for å finne ut hvordan man kan få bukt med problemet med overturisme.

Røe Isaksen innledet møtet med å oppfordre turistnæringen, reiselivsorganisasjoner og representanter fra turistkommuner til å komme med innspill til hvordan man bedre kan legge til rette på nasjonalt plan.

– Mange destinasjoner har fremdeles rom for å ta imot flere tilreisende, men flere steder har tallet på tilreisende nå blitt så stort at det er mer snakk om utfordringer enn muligheter, sa Isaksen.

Han pekte på flere utfordringer med overturisme.

– For det første kan det være vanskelig å håndtere så store mengder tilreisende som det nå har blitt flere steder i Norge. For det andre kan masseturismen være en belastning på miljøer. Kulturverdier, som de tilreisende i utgangspunktet er der for å se på, kan bli forringet og ødelagt, sa han.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer