Sjeføkonom går inn i Bitcoin

- Overveldende respons

- Interessen har eksplodert etter den ene tweeten, sier Handelsbankens sjeføkonom.

KJØPER BITCOIN: Sjeføkonom i Handelsbanken Kari Due-Andresen har kastet seg på kryptobølgen. Foto: Lise Åserud / NTB
KJØPER BITCOIN: Sjeføkonom i Handelsbanken Kari Due-Andresen har kastet seg på kryptobølgen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En svært kort Twitter-melding fikk mange til å heve øyenbrynene søndag morgen. Handelsbankens sjeføkonom Kari Due-Andresen hadde følgende å melde «hodling #bitcoin». Sjargongen er velkjent blant dem som investerer i kryptovaluta, og betyr helt enkelt at hun har kjøpt Bitcoin.

Doblet antallet følgere

- Responsen har vært helt overveldende, sier Due-Andresen til Børsen.

Antallet personer som følger sjeføkonomen har doblet seg bare i dag.

- Jeg har gått fra litt under 2000 følgere som jeg har brukt flere år på å bygge opp til over 4000 på én dag. Sist jeg sjekket hadde jeg 6600 likes på den tweeten min. Det er ikke bare fra Norge, men også internasjonalt, sier Due-Andresen i 20-tiden søndag kveld.

Hun tror hun har en forklaring på den massive responsen.

- Det er ikke mange etablerte analytikere som har villet ta i kryptovaluta. Derfor blir mange i kryptomiljøet veldig ivrige når en av oss viser interesse, sier sjeføkonomen.

Som sjeføkonom i Handelsbanken er hun den fremste analytikeren i Norges fjerde største bank. Men hun vil så langt ikke anbefale arbeidsgiveren å investere i Bitcoin eller annen kryptovaluta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer