Øy til salgs

I Skottland kan man nå kjøpe en hel øy for 50 000 pund, tilsvarende 600 000 norske kroner.

Til SALGs: Den skotske øya Càrn Deas er til salgs, og det til den nette sum av 600 000 norske kroner. Foto: SWNS / NTB
Til SALGs: Den skotske øya Càrn Deas er til salgs, og det til den nette sum av 600 000 norske kroner. Foto: SWNS / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Øya Càrn Deas i Skottland beskrives som mystisk, privat, rolig og sjarmerende. Nå er den ubebodde øya utenfor Skottlands kyst til salgs for 50 000 pund, en pris som tilsvarer omkring 600 000 norske kroner.

Saken er omtalt i avisa Independent.

Å kjøpe en avsidesliggende øy er kanskje ikke for alle, men kan være drømmen for noen. Og til den prisen kan det vel nærmest betegnes som et kupp.

For de som vil ha privatliv

Øya med typisk skotsk natur og villmark, har høye klipper, lange strender, og er omringet av krystallklart, blått vann - fylt av fisk og skalldyr. Her kan man nærmest bo selvforsynt, ifølge selgeren.

- Càrn Deas er et fjernt fristed for kjøperen som søker en flukt til en av landets mest fantastiske naturlige villmarker. Her kan du virkelig flykte fra virkeligheten, trekke pusten dypt og nyte det naturen tilbyr, sier Fenning Welstead, partner i Goldcrest Land & Forestry, om øya.

Den 22 mål store øya ligger nordvest i landet, hvor nærmeste nabor er niser, delfiner, hvaler, haier og oter. Å komme seg til øya tar 25 minutter fra Badentarbat brygge. Landsbyen Achiltibuie ligger 1,6 km unna. Her finnes butikker, postkontor, hotell, restaurant og skole.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.