Sabrura Galleriet:

Øyeblikkelig stengt etter dette

Mattilsynet satte ned foten. - Dette er flaut, sier daglig leder.

INGEN SMILEMUNN: Mattilsynet holdt tilsyn hos Sabrura på Galleriet i Bergen denne uka. Inspektørene likte ikke det de så. Avbildet er slitte pakningslister og skitne overflater langs veggen på kjøleskuff. Foto: Mattilsynet
INGEN SMILEMUNN: Mattilsynet holdt tilsyn hos Sabrura på Galleriet i Bergen denne uka. Inspektørene likte ikke det de så. Avbildet er slitte pakningslister og skitne overflater langs veggen på kjøleskuff. Foto: Mattilsynet Vis mer
Publisert

Tirsdag troppet Mattilsynet opp hos Sabrura Sticks & Sushi på Galleriet i Bergen sentrum. Under tilsynet avdekket inspektørene så alvorlige brudd at restauranten ble stengt på dagen.

I tilsynsrapporten, som Børsen har fått innsyn i, peker Mattilsynet på flere forhold de mener bryter med regelverket for trygg mathåndtering.

Regelverksbruddene var knyttet til disse fire punktene:

  • Lokaler
  • Renhold av utstyr
  • Forurensningsfare
  • Personlig hygiene

- Mattilsynet fant alvorlige brudd på regelverket for trygg mat knyttet til personlig hygiene, forurensningsfare, lokaler - allmenne krav og utstyr - renhold. I dette tilfellet finner vi at det av hensyn til mattryggheten er nødvendig å utføre umiddelbare tiltak. Vi fatter derfor hastevedtak i saken, heter det fra Mattilsynet.

Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

Fluer og skitt

Grovt forklart observerte inspektørene fluer i lokalet og mangler knyttet til håndhygiene. Videre oppgis det at pakningslister på kjøleskuffer i kjølebenk ved varmstasjonen og sushistasjonen var slitte eller ødelagte og hadde belegg i form av inngrodd matsøl eller skitt.

SKITT: Synlig skitne og slitte pakningslister like ved spiseklar mat. Foto: Mattilsynet
SKITT: Synlig skitne og slitte pakningslister like ved spiseklar mat. Foto: Mattilsynet Vis mer

«Det var matrester og rusk i flere av skuffene. Berøringspunkter, sider på skuffer og overflater rundt skuffene var skitne. Det var synlig skittent under arbeidsbenker og kjølebenker», skriver tilsynsansvarlig.

Det ble også observert regelverksbrudd som gjelder varmebehandling.

- Dette er flaut. Vi bretter opp ermene og skal få fikset det som må fikses. Vårt mål er å bli best i klassen, sier Roy Mindor Småvik, daglig leder for Sabrura Galleriet til Børsen.

Avsluttet

Mattilsynet ga spisestedet krav om flere tiltak som måtte gjennomføres før restauranten igjen kunne åpne dørene. Allerede onsdag ble det gjennomført et nytt tilsyn, som resulterte i at Sabrura igjen fikk åpne.

- Vi har vurdert at tiltakene dere har utført når det gjelder lokaler - allmenne krav, renhold av utstyr, forurensningsfare og personlig hygiene tilsier at regelverket nå er oppfylt, og vi bekrefter at denne delen av saken avsluttes fra vår side, skriver Mattilsynet i et oppfølgingsbrev.

Overfor Bergensavisen forklarer Randi Øyen Afdal i Mattilsynet at Sabrura har fått rundt en måneds frist for å gjøre ytterligere tiltak for å unngå fluer, og sikre egne rutiner for trygge matvarer og håndvask.

Spisestedets daglige leder presiserer overfor avisa at mange av tiltakene ble rettet opp i allerede da Mattilsynet var der.

- At vi ble stengt gjorde at kontrollen onsdag var litt strengere, så vi benyttet tida til å vaske ned kjøkken og restaurant, sier Småvik til BA.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer