Øyner håp for Norwegian

Senterpartiet vil redde Norwegian ved å tvinge gjennom en kontantstøtteordning i Stortinget. Ap og Frp har satt døren litt på gløtt, og nå frir Sp på nytt.

PÅ BAKKEN: Norwegian-fly står parkert på rekke og rad på Stavanger lufthavn. Bildet er tatt i slutten av oktober. Foto: Carina Johansen / NTB
PÅ BAKKEN: Norwegian-fly står parkert på rekke og rad på Stavanger lufthavn. Bildet er tatt i slutten av oktober. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hei Siv, Jonas og Audun. Jeg registrerer at Ap og Frp i mediene i dag går langt i å støtte Sps forslag om at mer må gjøres for å sikre norsk luftfarts framtid, skriver Senterpartiets Marit Arnstad i en epost hun sendte til partileder Siv Jensen i Frp, Jonas Gahr Støre i Ap og Audun Lysbakken i SV onsdag kveld.

Arnstad viser blant annet til en sak i Børsen onsdag kveld, som gir henne håp om å få på plass en kontantstøtteordning til luftfarten som kan hjelpe Norwegian.

Regjeringen har allerede sagt nei til dette, men opposisjonspartiene har flertall i Stortinget og kan gå sammen om å tvinge det gjennom.

Vil ha ny dialog

Senterpartiet har allerede prøvd å få med seg Frp og Ap på en felles krisepakke uten hell, men nå kommer Arnstad med to konkrete forslag som hun vil fremme i Stortinget.

Hun ber partilederne avklare raskt om de vil støtte opp om dem:

- Det ene er at vi vil be regjeringen legge fram samme type støtteordning som de har gitt til resten av næringslivet, til flybransjen. Det andre er at vi mener det er nødvendig med ny dialog med Norwegian for å berge den norske delen av selskapet, altså flyrutene i Norge og de norske arbeidsplassene, sier Arnstad til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer