- På bristepunktet

Elverum Turn frykter å måtte stenge som følge av økonomiske utfordringer. 500 barn risikerer nå å miste fritidstilbudet sitt.

SLITER: I helgen arrangerte Elverum Turn norgescup i Terningen Arena. Dårlig økonomi gjør at de frykter det var siste gang. Foto: Harald Johnson / Privat
SLITER: I helgen arrangerte Elverum Turn norgescup i Terningen Arena. Dårlig økonomi gjør at de frykter det var siste gang. Foto: Harald Johnson / Privat Vis mer
Publisert

Idrettsklubben Elverum Turn risikerer å måtte stenge dørene på grunn av en stadig strammere økonomi.

- Vi er på et bristepunkt. Vi ønsker ikke å gi opp ennå, men på et tidspunkt må vi også si stopp, sier Harald Johnson, styremedlem i Elverum Turn.

Hvis turnklubben blir tvunget til å legges ned, vil over 500 barn stå uten fritidstilbud. Johnson legger til at de også risikerer å miste masse kompetanse fra trenere.

Det var Østlendingen som omtalte saken først.

Færre frivillige

- Styret tok over etter det som nesten var et konkursbo for et par år siden, forteller Johnson til Dagbladet.

Årene fram til nå har blitt brukt til å jobbe seg opp igjen.

- Vi kom til en situasjon der vi kunne leve med vilkårene rundt oss, men så kom pandemien, og så kom strømprisene.

Nå har utfordringene kommet på løpende bånd for turnklubben og medlemmene deres.

Den daglige driften av klubben har basert seg mye på frivillighet. De er derfor avhengige av at foreldre stiller opp med både vakthold og renhold.

- Det viser seg at pandemien har satt en støkk i folk som gjør at det ikke er like lett å få dem til å stille opp, sier Johnson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.