Økende fattigdom

- På hennes vakt går folk sultne til sengs

Kritisk til Erna Solbergs håndtering av den økende fattigdommen.

REAGERER: Filmskaper og Oslo-borger Nadina Helen Bakos la ut en video på Facebook, som viser svært lange køer til Fattighuset i Grønlandsleiret i Oslo. Video: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag skrev Dagbladet om at Fattighuset i Oslo har opplevd en betraktelig økning av mennesker som henvender seg til dem for hjelp under coronapandemien.

Den siste tida har køen til organisasjonens matutdeling strukket seg flere hundre meter. På grunn av variabel tilgang på mat å dele ut, er det ikke alltid de har nok til alle.

Ifølge Røde Kors har hver femte nordmann har fått dårligere råd under pandemien.

Bildene av de lange køene utenfor Fattighusets lokaler på Grønland har skapt kraftige reaksjoner. Nestleder i SV, Kirsti Bergstø, retter nå en kritisk finger mot regjeringen og statsminister Erna Solberg.

- Skjedd på hennes vakt

- Dette viser hvor alvorlig situasjonen er for mange folk. Det viser at de økonomiske forskjellene øker og at de rammer veldig hardt. At mange har behov for bistand for mat, er et veldig tydelig uttrykk for at forskjellene er store, sier Bergstø til Dagbladet.

Bergstø mener regjeringen ikke tar på alvor at mange har det tøft i disse tider. Hun refererer spesielt til statsministerens uttalelser til NRK i anledning ettårsdagen for nedstengingen av Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer