- På høy tid

Våpenindustrien får i dag pengene de har etterlyst til å øke produksjonen. Frp-leder Sylvi Listhaug mener regjeringen har somlet.

MISFORNØYD: Frp-leder Sylvi Listhaug sier de lenge har etterlyst pengene regjeringen nå blar opp. Foto: Shad Madian / Dagbladet
MISFORNØYD: Frp-leder Sylvi Listhaug sier de lenge har etterlyst pengene regjeringen nå blar opp. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er på høy tid at regjeringen kommer med penger for å øke produksjonen av ammunisjon i Norge. Frp har i lengre tid etterlyst løsninger for å sikre Nammo mulighet til å øke produksjonen, for å kunne bistå Ukraina ytterligere i sin heroiske kamp for egen selvstendighet og styrke vår egen forsvarsevne.

Det sier Frp-leder Sylvi Listhaug til Dagbladet etter at regjeringen i dag kunne legge fram en stor pengegave til den norske våpenindustrien.

Staten inngår en kontrakt med Nammo verdt opptil 2,6 milliarder kroner. Avtalen gjelder kjøp av artilleriammunisjon.

Ammunisjonsprodusenten på Raufoss varslet seinest i forrige uke om behov for statlig pengehjelp for å kunne utvide produksjonen.

- Må øke kapasiteten

Frp-leder Sylvi Listhaug forteller at de allerede har fremmet forslag i Stortinget om saken, og mener regjeringen har brukt for lang tid.

- Frp mener regjeringen må bidra til at produksjon av forsvarsmateriell stimuleres gjennom langsiktige kontrakter og forutsigbarhet for leverandøren. Norge må øke kapasiteten for å sikre Forsvaret og våre allierte ammunisjon, for krigen i Ukraina har vist at vi må ta ansvar selv for produksjon og lagring av viktig ammunisjon. Den nye kontrakten med Nammo vil få positive virkninger for framtidig kapasitetsbygging, og det er FrP glade for, sier Melby til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer