På innsida av legendens luksuseiendom

To ganger har ishockeylegende Wayne Gretzky kjøpt luksuseiendommen. Nå skal han selge - trolig med enorm gevinst.

LUKSUSEIENDOM: Drøye 200 millioner kroner må du ut med hvis du vil kjøpe eiendommen til Wayne og Janet Gretzky. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
LUKSUSEIENDOM: Drøye 200 millioner kroner må du ut med hvis du vil kjøpe eiendommen til Wayne og Janet Gretzky. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ingen større legende i ishockey enn mannen som aller sterkere enn noen andre assosieres med draktnummeret han bar gjennom hele karrieren: Nummer 99, Wayne Gretzky.

«The Great One»

Kanadiske Gretzky spilte 20 sesonger i NHL, og rakk å være på isen i imponerende 1487 kamper. Han scoret 849 mål og hadde spinnville 1963 assists.

Han fikk kallenavnet «The Great One», og er regnet som den aller største ishockeyspilleren gjennom tidene. Han er så stor at NHL, serien, bestemte seg for å frede draktnummeret hans da han la opp i 1999.

Med en så stor karriere kommer naturlig nok også en fyldig lommebok.

Herregård

Tre år etter at han la opp brukte Wayne Gretzky deler av den formuen på å bygge en svær herregård i kolonistil på en nesten 7 mål stor tomt i Thousand Oaks i Sør-California.

- Vi oppdaget og elsket livsstilen i Sør-California for første gang da Wayne spilte for L. A. Kings. Så da Wayne la opp i 1999 bestemte vi oss for at det ikke var noe bedre sted å oppdra våre barn enn her i Sør-California, skriver Janet Gretzky, hockeylegendens kone, i en e-post til Wall Street Journal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer