På innsida av legendens luksuseiendom

To ganger har ishockeylegende Wayne Gretzky kjøpt luksuseiendommen. Nå skal han selge - trolig med enorm gevinst.

LUKSUSEIENDOM: Drøye 200 millioner kroner må du ut med hvis du vil kjøpe eiendommen til Wayne og Janet Gretzky. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
LUKSUSEIENDOM: Drøye 200 millioner kroner må du ut med hvis du vil kjøpe eiendommen til Wayne og Janet Gretzky. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes ingen større legende i ishockey enn mannen som aller sterkere enn noen andre assosieres med draktnummeret han bar gjennom hele karrieren: Nummer 99, Wayne Gretzky.

«The Great One»

Kanadiske Gretzky spilte 20 sesonger i NHL, og rakk å være på isen i imponerende 1487 kamper. Han scoret 849 mål og hadde spinnville 1963 assists.

STORT: Boarealet er til sammen på over 1200 kvadratmeter. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
STORT: Boarealet er til sammen på over 1200 kvadratmeter. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Han fikk kallenavnet «The Great One», og er regnet som den aller største ishockeyspilleren gjennom tidene. Han er så stor at NHL, serien, bestemte seg for å frede draktnummeret hans da han la opp i 1999.

Med en så stor karriere kommer naturlig nok også en fyldig lommebok.

LEGENDE: Wayne og Janet Gretzky er her avbildet sammen med datteren Paula i forbindelse med et UNICEF-ball i 2009. Foto: Alex Berliner / BEI / REX
LEGENDE: Wayne og Janet Gretzky er her avbildet sammen med datteren Paula i forbindelse med et UNICEF-ball i 2009. Foto: Alex Berliner / BEI / REX Vis mer

Herregård

Tre år etter at han la opp brukte Wayne Gretzky deler av den formuen på å bygge en svær herregård i kolonistil på en nesten 7 mål stor tomt i Thousand Oaks i Sør-California.

- Vi oppdaget og elsket livsstilen i Sør-California for første gang da Wayne spilte for L. A. Kings. Så da Wayne la opp i 1999 bestemte vi oss for at det ikke var noe bedre sted å oppdra våre barn enn her i Sør-California, skriver Janet Gretzky, hockeylegendens kone, i en e-post til Wall Street Journal.

FOAJEEN: Huset er grepet av hvite og sorte farger. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
FOAJEEN: Huset er grepet av hvite og sorte farger. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Nå skal de selge den luksuriøse herregården, som har blitt lagt ut for salg for 22,9 millioner dollar, eller rundt 213 millioner norske kroner.

Men det er ikke første gangen paret selger luksuseiendommen.

Solgt og tvangssolgt

Fem år etter at den sto ferdig solgte de nemlig den enorme eiendommen for 18,5 millioner dollar til den tidligere basketballstjerna Lenny Dykstra. Da bestemte Gretzky-familien seg for å kjøpe en eiendom i Arizona, der Wayne jobbet som trener.

Ifølge Los Angeles Times var salget av herregården i California startpunktet for en ganske dramatisk historie for kjøper Dykstra.

KJØKKEN: Kjøkkenet er laget av marmor. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
KJØKKEN: Kjøkkenet er laget av marmor. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Det hele endte med at eiendommen ble tvangssolgt på auksjon, etter at Dykstra hadde blitt slått konkurs.

Kjøpt tilbake

Så spoler vi tiden fram til 2018. Da flytter familien tilbake til Los Angeles og bestemmer seg for at de ønsker å kjøpe tilbake huset de selv hadde fått oppført 16 år tidligere. Det lyktes de i. Uten at luksuseiendommen hadde vært ute på markedet, kjøpte de den tilbake for 13,5 millioner dollar, fem millioner dollar billigere enn de hadde solgt den for.

- Min tenåringsdatter Emma begynte å ta tennisen sin veldig seriøst og jeg kunne se for meg hvor flott det ville være om vi fikk tilbake hjemmet vårt. Det føltes flott - som om vi aldri dro herfra, skriver fru Gretzky.

Nå skal de altså selge huset igjen fordi de ønsker å flytte nærmere barnebarna som bor i West Palm Beach i Florida.

VERANDA: Her har familien utsikt over toppene i nærheten. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
VERANDA: Her har familien utsikt over toppene i nærheten. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Enorm fortjeneste

Den er altså lagt ut for salg for 22,9 millioner dollar. Får herr og fru Gretzky det de ønsker for eiendommen denne gangen, vil de til sammen ha tjent 9,4 millioner dollar på kjøp og salg av eiendommen, noe som tilsvarer cirka 87 millioner norske kroner.

Ifølge eiendomsmekler Arvin Haddad i The Agency, som har ansvare for å selge eiendommen, så er Thousand Oaks på en måte regnet som en forstad til Los Angeles.

- Det er Sør-California uten maset og kjaset til Los Angeles. Det er ikke Hollywood. Janet og Wayne ønsket å oppdra barna sine på en så normal måte som de kunne, sier Haddad.

HAGEN: Hagen er forseggjort og har to gjestehus. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
HAGEN: Hagen er forseggjort og har to gjestehus. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Seks soverom

Den gigantiske eiendommen inkluderer altså et elegant hus i kolonistil designet av den kjente canadiskfødte arkitekten Richard Landry, to gjestehus, et svømmebasseng, en tennisbane et og underholdningsområde omgitt av kuperte plener og velstelte hager.

Totalt sett er det seks soverom og 7,5 bad fordelt på 1235 kvadratmeter.

OVERSIKT: Den luksuriøse eiendommen er på til sammen sju mål. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level
OVERSIKT: Den luksuriøse eiendommen er på til sammen sju mål. Foto: Jeremy Blair / The Luxury Level Vis mer

Innendørs finner man både kino, biljardrom og treningsstudio, i tillegg til at man har en praktfull utsikt over Lake Sherwood og Santa Monica-fjellene.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer