Julegata i Lillehammer:

På vei opp i oktober

Allerede søndag 29. oktober var julepynten på vei opp i sentrum av Lillehammer. Årsaken er den kommende filmpremieren på «Den første jula i Skomakergata».

JULEPYNT: Julestemning i Storgata på Lillehammer 30.11.2021 Foto: Solveig Vikene / NTB
JULEPYNT: Julestemning i Storgata på Lillehammer 30.11.2021 Foto: Solveig Vikene / NTB Vis mer
Publisert

Filmen, som delvis har blitt spilt inn på Maihaugen, har premiere førstkommende fredag, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

- Vi må henge opp på en søndag, og da måtte det bli denne helga, på grunn av premieren. Julegrantenninga blir 16. november, juletreskogen kommer opp 1. desember, som det pleier, men lystaket på Sigrid Undsets plass kommer opp litt tidlig på grunn av logistikk. Det er alltid noen som syns det er for tidlig, men sånn er det, sier daglig leder Henning Owren i Lillehammer Sentrum Drift.

Handlingen i filmen utspiller seg den første jula etter andre verdenskrig. Ni år gamle Stine kommer alene med toget til Skomakergata, og søker ly hos skomakeren Petrus – som er en gammel surpomp som bare vil være alene.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer