Pågrepet i departementet: Siktet for grovt bedrageri

Siktet for bedrageri av 56 millioner kroner i bistandspenger.

GJENNOMFØRTE AKSJON: Onsdag morgen ble lederen av en norsk forening knyttet til bistandsarbeid pågrepet i Klima- og miljødepartementets lokaler i Oslo sentrum. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB
GJENNOMFØRTE AKSJON: Onsdag morgen ble lederen av en norsk forening knyttet til bistandsarbeid pågrepet i Klima- og miljødepartementets lokaler i Oslo sentrum. Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lederen av en norsk forening knyttet til bistandsarbeid ble onsdag morgen pågrepet av politiet, da vedkommende var på vei inn i et møte i Klima- og miljødepartementet i Kongens gate i Oslo, melder Filter Nyheter. Pågripelsen skjedde i foajeen i departementets lokaler ifølge magasinet.

Det var de som omtalte saken først.

- Økokrim har i dag gjennomført en aksjon hvor daglig leder av foreningen ble pågrepet. Vedkommende sitter i avhør nå, og det kan ta tid, sier statsadvokat Henrik Horn til Børsen.

Økokrim har siktet vedkommende for grovt bedrageri av bistandsmidler. Siktede er mistenkt for å ha levert uriktige regnskapsopplysninger til Utenriksdepartementet (UD) og Klima- og miljødepartementet. Dette skal ha muliggjort utbetaling av inntil 56 millioner kroner i perioden 2016 - 2020, opplyser Økokrim.

- Stort i norsk sammenheng

Strafferammen for grovt bedrageri er på opp mot seks år. Etter det Børsen erfarer er det veldig få, om noen, saker i norsk historie, som knytter seg til bedrageri av bistandsmidler i denne størrelsesordenen.

- 56 millioner kroner er et nokså stort beløp i norsk sammenheng, og dette er en relativt stor sak etter norske forhold, bekrefter Horn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer