Pakkene lå strødd: - Fikk sjokk

Synet som møtte Malin Olsvik Wollstad natt til lørdag ga henne hakeslepp. Julegaver og pakker lå strødd utenfor bensinstasjonen.

PAKKER: Dette synet møtte Malin Olsvik Wollstad (33) natt til lørdag. Foto: Privat
PAKKER: Dette synet møtte Malin Olsvik Wollstad (33) natt til lørdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I disse førjulsdagene hoper det seg opp med pakker som bestilles på nett. Flere venter på at julegaver, festantrekk og andre nyttige ting skal dukke opp i postkassa eller på dørmatta.

Men noen av pakkene kan ha en noe annerledes rundtur før de til slutt dukker opp hos mottakeren.

Malin Olsvik Wollstad (33) var på vei hjem fra en fest natt til lørdag da hun oppdaget pakkene som lå slengt foran en bensinstasjon i Vatne i Ålesund kommune. Synet ga henne hakeslepp.

- Jeg fikk sjokk og tenkte «herregud». Det er kanskje flere som har bestilt dyre varer og julegaver. Da er det sykt hvis de blir liggende utenfor bensinstasjonen, sier Wollstad til Dagbladet.

Det var Sunnmørsposten som omtalte saken først. Saken er også skrevet av NRK Møre og Romsdal.

Da 33-åringen og søstera undersøkte pakkene ytterligere, så de flere navn på folk hun kjenner i området.

- Det er helt sykt at de kunne gjøre noe sånt. Noen kunne i prinsippet bare komme og ta alle pakkene, sier hun.

SJOKKERT: Malin Olsvik Wollstad (33) er sjokkert over at pakkene kunne ligge ulåst utenfor bensinstasjonen. Foto: Privat
SJOKKERT: Malin Olsvik Wollstad (33) er sjokkert over at pakkene kunne ligge ulåst utenfor bensinstasjonen. Foto: Privat Vis mer

Brudd på rutinene

Pakkene hadde blitt sendt fra hele landet og skulle leveres til mottakere i Haram på Sunnmøre.

Pakkene er bestilt via Helthjem, som også er ansvarlige for leveringene med Polaris Distribusjon.

Pressesjef Marius Tegnander Evensen i Helthjem sier til Dagbladet at måten pakkene er levert på er et «klart brudd» på deres rutiner.

- Når våre sjåfører kommer til et mellomsted for å videreføre pakkene skal de låses inn i en oppbevaringsboks som er på stedet. Budet som skal levere disse pakkene henter dem i den låste oppbevaringsboksen, forklarer Evensen.

- Det er åpenbart ikke kommunisert godt nok til sjåføren hvordan pakkene skal oppbevares. Det må vi ta ansvar for, fortsetter han.

Pressesjefen sier videre at pakkene ikke befant seg på mellomstedet mer enn én time natt til lørdag, før de ble hentet og levert ut samme natt.

Helthjem skal heller ikke ha mottatt meldinger om pakker som ikke er dukket opp hos mottaker etter hendelsen, sier han.

GAVETRIKS: At man har litt for lite papir til en gave man skal pakke inn er typisk at skjer. Heldigvis finnes det råd! Video: Dennis Appelong Hagbru / Håvard Bjørnerem. Vis mer

- Det er selvfølgelig kjedelig å se pakkene ligge usikret utenfor bensinstasjonen. Det er et unntak fra våre regler, og noe vi må justere. Samtidig er vi veldig glade for at ingen av pakkene forsvant, sier Evensen.

Pressesjefen i Helthjem sier at han ikke har hørt om at noe liknende har skjedd andre steder i landet på flere år.

- Uakseptabelt

Marius Mauseidvåg, som driver den aktuelle bensinstasjonen, sier til NRK at pakkene skal låses inn i en boks utenfor bensinstasjonen.

Overfor NRK opplyser han at han ikke vet hva som har skjedd, men sier at det ikke er første gang dette har skjedd foran bensinstasjonen.

- Det er så klart uakseptabelt, sier han til statskanalen.

Malin Olsvik Wollstad valgte å dele et Facebook-innlegg med bilder og videoer av pakkene, for å advare andre.

Der skrev hun blant annet at det så ut som at pakkene hadde blitt slengt fra seg, og at det ikke er rart hvis pakker forsvinner.