Covid-smitte i Beijing

- Panikk-kjøp og frykt

Det meldes om covid-frykt blant Beijings innbyggere, som hamstrer mat og «forbereder seg på det verste».

FRYKT: Shanghai har vært nedstengt i ukesvis, og nå frykter hovedstadens innbyggere at det er deres tur. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB
FRYKT: Shanghai har vært nedstengt i ukesvis, og nå frykter hovedstadens innbyggere at det er deres tur. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Mens store deler av verden er i ferd med å legge coronarestriksjoner bak seg, er situasjonen i Kina en helt annen.

Flere hundre millioner mennesker har den siste tida vært rammet av full eller delvis lockdown, som følge av smittekurver på feil vei i møte med landets nullsmittestrategi.

Restriksjonene i landets finanssentrum, Shanghai, har fått global oppmerksomhet som følge av de økonomiske ringvirkningene av at byen er stengt - nå på fjerde uka.

Folk har blitt beordret til å holde seg hjemme, og får mat på døra, men mange har klaget over at de har fått altfor lite mat.

- Forbereder meg på det verste

Nå har et nytt coronautbrudd i hovedstaden skapt bekymring for at Beijing blir den neste storbyen som kan få Shanghai-liknende tilstander, og at befolkningen må sette livet på vent.

Corona-utbruddet fører nå til panikk-kjøp og frykt for lockdown, skriver New York Times.

Mandag morgen ble det meldt om 70 nye smittetilfeller i byen siden fredag, og Chaoyang-bydelen står for 46 av dem, ifølge Reuters.

I bydelen har alle de 3,5 millioner innbyggerne blitt beordret om å ta PCR-test i løpet av de neste fem dagene. Selv i nabobydeler som ikke har hatt smitte, er det en økende uro knyttet til matforsyninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer