Covid-smitte i Beijing

- Panikk-kjøp og frykt

Det meldes om covid-frykt blant Beijings innbyggere, som hamstrer mat og «forbereder seg på det verste».

FRYKT: Shanghai har vært nedstengt i ukesvis, og nå frykter hovedstadens innbyggere at det er deres tur. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB
FRYKT: Shanghai har vært nedstengt i ukesvis, og nå frykter hovedstadens innbyggere at det er deres tur. Foto: Mark Schiefelbein / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Mens store deler av verden er i ferd med å legge coronarestriksjoner bak seg, er situasjonen i Kina en helt annen.

Flere hundre millioner mennesker har den siste tida vært rammet av full eller delvis lockdown, som følge av smittekurver på feil vei i møte med landets nullsmittestrategi.

Restriksjonene i landets finanssentrum, Shanghai, har fått global oppmerksomhet som følge av de økonomiske ringvirkningene av at byen er stengt - nå på fjerde uka.

Folk har blitt beordret til å holde seg hjemme, og får mat på døra, men mange har klaget over at de har fått altfor lite mat.

- Forbereder meg på det verste

Nå har et nytt coronautbrudd i hovedstaden skapt bekymring for at Beijing blir den neste storbyen som kan få Shanghai-liknende tilstander, og at befolkningen må sette livet på vent.

Corona-utbruddet fører nå til panikk-kjøp og frykt for lockdown, skriver New York Times.

Mandag morgen ble det meldt om 70 nye smittetilfeller i byen siden fredag, og Chaoyang-bydelen står for 46 av dem, ifølge Reuters.

I bydelen har alle de 3,5 millioner innbyggerne blitt beordret om å ta PCR-test i løpet av de neste fem dagene. Selv i nabobydeler som ikke har hatt smitte, er det en økende uro knyttet til matforsyninger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.