Pappa fikk sparken etter dette

Dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister fikk voldsom kritikk, etter å ha delt en serie videoer på TikTok som viser fram sin luksuriøse skattefinansierte reise til England for kong Charles' kroning.

KRITISERT: Savnnah Tkatchenko, dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister, fikk hard kritikk etter å ha lagt ut flere TikTok-videoer. Foto: Skjermdump/Facebook
KRITISERT: Savnnah Tkatchenko, dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister, fikk hard kritikk etter å ha lagt ut flere TikTok-videoer. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nylige, tidligere utenriksministeren Justin Tkatchenko var på vei til England, på offisiell jobbtur, for å ta en del i kong Charles kroningsseremoni. Sammen med ham var dattera Savannah Tkatchenko.

Kritikken haglet inn etter at dattera hans publiserte flere TikTok-videoer hvor hun viste fram sin førsteklasses flyreise, og shoppingtur i Singapore.

Saken har blitt omtalt i flere internasjonale medier, blant annet BBC.

Kritikken bunnet i at far og datter, sammen med minst ti i reisefølge skal ha hatt en reisekostnad på nesten 900 000 dollar, ifølge den lokale avisa Post-Courier.

Det tilsvarer over 9,6 millioner norske kroner.

Ville «tre til side»

Den negative kritikken rettet mot dattera, fikk tilsynelatende utenriksministeren til å se rødt. På onsdag skal ha stemplet kritikerne som «primitive dyr».

Tkatchenkos krasse kommentarer utløste protester på fredag, utenfor parlamentshuset i Papua Ny-Guineas hovedstad Port Moresby.

Fredag kunngjorde Tkatchenko at han ville «tre til side», slik at de nylige hendelsene ikke skulle distrahere fra USAs president Bidens kommende besøk, til øynasjonen.

- Jeg vil også forsikre meg om at sannheten i saken er oppklart og feilinformasjon og løgnene blir rettet opp, sa han.

Papua Ny-Guinea er en del av en Samveldet med kong Charles som statsoverhode. Øyriket ligger nord for Australia i Oseania.

- Primitive dyr

I de nå slettede videoene skal Savannah filmet at hun besøkte luksusbutikker i Singapore og førsteklasse-«loungen» på flyplassen, på vei til London.

Dette skapte sinne hos i Papua Ny-Guinea, hvor flere hevdet at offentlig fond heller burde brukes til offentlige tjenester.

Til Australias ABC gikk dermed faren hardt ut mot kritikerne.

- Hun er fullstendig traumatisert av disse primitive dyrene, jeg kaller dem det fordi det er det de er, sa han.

Videre sa han:

- Sjalusi er en forbannelse. Disse menneskene viser tydelig at de ikke har noe annet å gjøre med livet sitt enn å trykke folk ned for å ville gjøre noe bra for landet sitt.

Seinere skal Tkatchenko beklaget uttalelsen, og sagt at det ble tatt på helt feil måte. Han refererte til folk som hadde kommet med ekle og ubehagelige kommentarer rettet mot dattera, som han hevdet inkluderte seksuelle og voldelige trusler.

Han har siden trukket seg fra stillingen som utenriksminister.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer