Pappa fikk sparken etter dette

Dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister fikk voldsom kritikk, etter å ha delt en serie videoer på TikTok som viser fram sin luksuriøse skattefinansierte reise til England for kong Charles' kroning.

KRITISERT: Savnnah Tkatchenko, dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister, fikk hard kritikk etter å ha lagt ut flere TikTok-videoer. Foto: Skjermdump/Facebook
KRITISERT: Savnnah Tkatchenko, dattera til Papua Ny-Guineas utenriksminister, fikk hard kritikk etter å ha lagt ut flere TikTok-videoer. Foto: Skjermdump/Facebook Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nylige, tidligere utenriksministeren Justin Tkatchenko var på vei til England, på offisiell jobbtur, for å ta en del i kong Charles kroningsseremoni. Sammen med ham var dattera Savannah Tkatchenko.

Kritikken haglet inn etter at dattera hans publiserte flere TikTok-videoer hvor hun viste fram sin førsteklasses flyreise, og shoppingtur i Singapore.

Saken har blitt omtalt i flere internasjonale medier, blant annet BBC.

Kritikken bunnet i at far og datter, sammen med minst ti i reisefølge skal ha hatt en reisekostnad på nesten 900 000 dollar, ifølge den lokale avisa Post-Courier.

Det tilsvarer over 9,6 millioner norske kroner.

Ville «tre til side»

Den negative kritikken rettet mot dattera, fikk tilsynelatende utenriksministeren til å se rødt. På onsdag skal ha stemplet kritikerne som «primitive dyr».

Tkatchenkos krasse kommentarer utløste protester på fredag, utenfor parlamentshuset i Papua Ny-Guineas hovedstad Port Moresby.

Fredag kunngjorde Tkatchenko at han ville «tre til side», slik at de nylige hendelsene ikke skulle distrahere fra USAs president Bidens kommende besøk, til øynasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer