SpaceX:

Paradis-øy raser: - Folk vil bli drept

Myndighetene vil gi bort deler av øya for å oppfylle Elon Musks drøm om verdensrommet. For mange i lokalbefolkningen framstår planene som et mareritt.

SKREMT: Flere av innbyggerne på øya Biak i Vest-Papua skremmes av Indonesias tilbud til Elon Musk. Foto: Dody Kaunang / Shutterstock / NTB
SKREMT: Flere av innbyggerne på øya Biak i Vest-Papua skremmes av Indonesias tilbud til Elon Musk. Foto: Dody Kaunang / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Biak er beskrevet som et «glemt paradis», med kritthvite strender og i stor grad urørt natur. Nå er imidlertid paradiset kastet ut i offentlighetens lys, etter at Indonesias president lanserte et heftig omdiskutert tilbud.

For i en samtale med Elon Musk i desember i fjor, skal president Joko Widodo ha foreslått at deler av øya kunne brukes som oppskytingsbase for Elon Musks SpaceX-prosjekt, ifølge The Guardian.

Selv om Musk, som er verdens nest rikeste mann, foreløpig ikke har akseptert tilbudet, gjør indonesiske myndigheter det klinkende klar at de har store planer for en verdensrom-satsing på Biak.

Det blir møtt med stor bekymring og raseri fra øyas innbyggere.

- Hvis dette blir bygget, så vil det bety at våre barn og barnebarn ikke lenger kan leve av jorda her for å tjene til livets opphold, sier lokalinnbygger Markus Abrauw til BBC.

- Ekstremt mangfold

Han mener et prosjekt som dette vil ødelegge både havet og skogene i deres hjemland.

Biak ligger på den indonesiske delen av Ny-Guinea, kjent som Vest-Papua, og hele øya er så vidt litt større enn London.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer