SAS-streiken

Partene møttes: - Ingen vilje til bevegelse

Partene i SAS-streiken møttes i et såkalt statusmøte lørdag, etter ønske fra de svenske meklerne. - Vi behøver å se en reell vilje til bevegelse, og det har vi ikke sett, sier Roger Klokset til Dagbladet.

KREVER TO TING: Leder for SAS-pilotene Roger Klokset før streikemøtet til SAS-pilotene på Radisson Blu Gardemoen. Foto: Annika Byrde / NTB
KREVER TO TING: Leder for SAS-pilotene Roger Klokset før streikemøtet til SAS-pilotene på Radisson Blu Gardemoen. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er to ting som må til for å fortsette forhandlingene. Det ene er at SAS tilkjennegir en vilje til å bevege sin posisjon, og følger viktige prinsipper for arbeidslivet i tillegg til realistiske sparemål.

Det sier Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, til Dagbladet søndag.

- Det andre er at SAS viser en vilje til å utføre reelle forhandlinger, og ikke skinnforhandlinger som man har drevet med fra 8. november i fjor, legger han til.

Da møtet lørdag ikke var et rent forhandlingsmøte, ble oppgaven delegert til den svenske pilotforeningen. Det er ikke tatt initiativ til eller satt opp nye møter per nå, ifølge Klokset.

Vil ikke lenger hente charterturister

Tidligere søndag gikk SAS Pilot Group ut med en pressemelding hvor de skriver at de ser seg nødt til å avslutte dispensasjon for charterflyginger etter siste flyging søndag.

Årsaken skal være at SAS, ifølge pilotforeningen, bryter avtalen.

- Bakgrunnen er at intensjonen med avtalen var at SAS fikk dispensasjon for å hente charterturister hjem fra enkelte destinasjoner der det var få eller ingen alternativer. I tillegg var en stor del av avtalen at SAS skulle omdisponere egen kapasitet for å hente dem - og på den måten ta færrest mulig av våre medlemmer ut av streiken midlertidig, sier Klokset til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.