Påskefavoritt corona-stenger:
- Uvirkelig

Her stenger Trysils største treffsted for vinteren.

LÅST DØR OG 30 PERMITTERT: Daglig leder Tommy Åsheim måtte stenge og låse Restaurant Laaven fredag, rett før toppsesongen med 12 millioner kroner i omsetning. Foto: Privat
LÅST DØR OG 30 PERMITTERT: Daglig leder Tommy Åsheim måtte stenge og låse Restaurant Laaven fredag, rett før toppsesongen med 12 millioner kroner i omsetning. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For to dager siden fikk Trysilfjellets største treffsted Restaurant Laaven streng beskjed fra kommunelegen om å begrense de populære afterski-treffene fra de vanlige 500 - 600 publikummerne til maks 250.

Og stopp i servering fra alle ølkraner klokka 22.

Men alpinanlegget skulle være åpent til over påskeferien. Og Laaven skulle tilpasse seg nye corona-regler.

Men i ettermiddag slokker Laaven lyset og låser døra for resten av vintersesongen, til 1. mai.

Torsdag kveld stengte alpinbakkene på ubestemt tid fra skumring klokka 18. Og kommunelegen i Trysil kom med ny skjerping - blant annet totalforbud mot afterski.

Altså fra 600 til 250 til null gjester midt i høysesongen i løpet av to døgn.

- Surrealistisk

- Det er helt uvirkelig, ja kall det gjerne surrealistisk. Vi kunne holdt åpent for lunsj med to meter mellom gjestene, men her valgte vi å bruke fredagen til å rydde og vaske og ha alt klart igjen til påskegjester i løpet av en time. Vel å merke hvis det skjer et under, sier reiselivsbedriftens daglige leder Tommy Åsheim til Dagbladet.

Alle de vel 30 arbeidstakerne, med ulike kontraktsforhold etter sesongtrykket, går nå rett ut i permittering.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer