Dmitrij Medvedev:

- Pass på hva dere sier!

Russlands tidligere president med tydelig oppfordring til Frankrikes finansminister.

SVARER FRANKRIKE: Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev i ordkrig på Twitter. Foto: Jekaterina Shtukina, Sputnik/AP/NTB
SVARER FRANKRIKE: Den tidligere russiske presidenten Dmitrij Medvedev i ordkrig på Twitter. Foto: Jekaterina Shtukina, Sputnik/AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig nye sanksjoner er påført Russland av Vesten etter invasjonen av Ukraina. Allerede har det fått økonomiske konsekvenser, blant annet med en renteheving til 20 prosent.

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire gikk tirsdag ut på Twitter med en klar beskjed til Russland.

«Sanksjonene som er pålagt Russland er ekstremt effektive. Vi fører total økonomisk og finansiell krig mot Russland. Vi kommer til å forårsake kollaps av den russiske økonomien», meldte han.

«Åpenbar trussel»

Dette budskapet falt ikke i god jord hos Dmitrij Medvedev. Han var Russlands tredje president og tok over fra Vladimir Putin i 2008. Han ble sittende til Putin igjen tok over roret i 2012. Siden hadde han rollen som statsminister i de åtte påfølgende åra.

Nå er han nestleder for den russiske føderasjonens sikkerhetsråd. Han melder seg nå på sabelraslingen på Twitter. På både engelsk og russisk får Le Maire svar på tiltale.

«Idag har en fransk minister sagt at de har erklært en økonomisk krig mot Russland. Pass på hva dere sier, mine herrer! Og ikke glem at i menneskers historie har økonomisk krig ganske ofte blitt til ekte kriger», skriver han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.