Passerte magisk grense - flyr høyt

Inntektene til Kjell Inge Røkke-dominerte Aker BP passerte for første gang 1 milliard dollar i fjerde kvartal i fjor. Aksjen løfter seg 4 prosent i åpningsminuttene på Oslo Børs.

STORE TALL: Kjell Inge Røkke har all grunn til å være fornøyd med kvartalsresultatet for Aker BP. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STORE TALL: Kjell Inge Røkke har all grunn til å være fornøyd med kvartalsresultatet for Aker BP. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Aker BP fikk et resultat før skatt på 424 millioner dollar i fjerde kvartal i fjor. For første gang var inntektene i ett kvartal på mer enn 1 milliard dollar.

Resultatet er bedre enn analytikernes forventninger, og aksjekursen løftet seg kjapt ut fra start på Oslo Børs tirsdag morgen. Et hopp på 4 prosent i åpningsminuttet hevet prisen fra 259 kroner aksjen til 269 kroner aksjen.

Analytiker-råd

DNB Markets tok mandag Aker BP inn i sin ukentilige portefølje med anbefalte aksjer.

- Kursen stengte i går på NOK 259.20 pr aksje og vi venter en positiv reaskjon på rapporten ved åpning i dag. Vi har før eventuelle endringer etter oppdateringen en kjøpsanbefaling med et kursmål på NOK 292 pr aksje, skriver meglerhuset i sin morgenrapport.

Oljeanalytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie skriver i sin morgenrapport tirsdag at driftsresultat før avskrivninger (ebitda) var seks prosent høyere enn konsensus.

– Vi venter en positiv kursreaksjon på rundt 2-3 prosent i dag, skriver Bjørgan, ifølge DN Investor.

Sverdrup-løft

Kvartalsresultatet er også høyere enn i 2018, da resultatet før skatt var på 398 millioner dollar i fjerde kvartal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer